Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:446, Did:0, useCase: 0



Piparkūkas ar marcipānu

Redakcija
Redakcija

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardas piparkūkas ar marcipānu. Recepti piedāvā Jānis Kairis un Dansukker.

Nepieciešams:

300 g kviešu miltu
110 g sviesta
130 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
400 g Dansukker cukurbiešu cukura
450 ml ūdens
3 g cepamā pulvera
30 g piparkūku garšvielu maisījuma*
800 g marcipāna masas
Mandeļu skaidiņas

Piparkūku garšvielu maisījums:

3-4 anīsa zvaigznītes
5 krustnagliņas
2 kanēļa standziņas
1/3 vaniļas pāksts

Visu samaļ kafijas dzirnaviņās un izmanto vienā sezonā. Uz nākamo gadu atlikt garšvielas nav ieteicams, jo tās izgaros un zaudēs savu burvību.

Pagatavošana:

1. Balto cukurbiešu cukuru uz sausas pannas karsē. Kad tas sāk kust un karamelizēties, pievieno verdošu ūdeni attiecībā 1:1. Karamelei pievieno siltu sviestu (istabas temperatūrā), cukuru, 50 ml ūdens, garšvielu maisījumu. Iesijā miltus un cepamo pulveri. Mīklu samīca, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atdzist.

2. Uz miltiem apkaisīta galda mīklu izveltnē plānā kārtiņā. Tāpat izveltnē arī marcipāna masu. Marcipāna kārtai jābūt par pusi mazākai, nekā piparkūku kārtai.

3. Marcipānu kārto uz piparkūkas, bet atlikušo piparkūku kārtu klāj pāri marcipānam.

4. Marcipānu kārto uz piparkūkas, bet atlikušo piparkūku kārtu klāj pāri marcipānam. Visu kopā izveltnē vēlreiz.

5. Piparkūkas apsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

6. Plātni pārklāj ar pārtikas plēvi un viegli uzspiež, lai sēkliņas kārtīgi pieliptu pie masas. Plēvi noņem.

7. Ar diegu izvelk pa plātnes apakšu, lai atdalītu mīklu no galda (skat. foto).

8. Sagriež rombiņos. Cep cepeškrāsnī 180°C apmēram 5 minūtes.

Receptes autors Jānis Kairis, kafejnīca "Kairi". Recepti iesaka www.dansukker.lv.