Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Ēdiet olas, lai labi redzētu

Agrāk valdīja uzskats, ka nedēļā nedrīkst apēst vairāk par divām olām, taču jaunākie pētījumi pierāda, ka katru dienu vesels pieaudzis cilvēks drīkst apēst vienu olu, nebaidoties nodarīt ko sliktu savai veselībai.

Olām ir svarīga nozīme mūsu uzturā, jo tajās ir gandrīz visas organismam nepieciešamās uzturvielas.
Viena ola satur:
70 kalorijas,
5 g. taukus,
55 g nātriju,
6 g. olbaltumvielas,
190 mg. holesterīnu,
15% riboflavīnu,
2% dzelzi,
6%niacīnu,
8% vitamīnu A
12 - 30% vitamīnu B,
2% - vitamīnu D,
6% - vitamīnu E,
kalciju, nātriju, kāliju, dzelzi, cinku, fosforu, sēru u.c.

Olas ir labas kvalitātes olbaltumvielu avots, bet olbaltumvielas ir ķermeņa audu veidošanās un atjaunošanās pamatā. Gan mati, gan āda, gan iekšējie orgāni ir veidoti no tām.

Olbaltumvielu sastāvā ir divdesmit dažādas aminoskābes, no kurām deviņas cilvēka organisms pats nespēj izveidot. Tas nozīmē, ka tās jāuzņem ar barību. Olas ir tas retais produkts, kurā ir visas mums tik svarīgās aminoskābes.

Olas palīdz uzturēt labu redzi un pasargā mūs no dažādām acu un sirds slimībām. Tāpat tām ir liela nozīme smadzeņu darbībā un attīstībā.

Olu taukvielas viegli asimilējas, jo tās ir smalkas emulsijas veidā, kas satur omega - 3 taukskābes, kā arī holesterīnu un lecitīnu. Un, kaut gan holesterīns tiek uzskatīts par kaitīgu vielu mūsu organismam, tomēr olās ir vienlaikus arī holesterīna kaitīgo ietekmi mazinošais lecitīns.

Nu ko, daba par visu padomājusi, viss ir līdzsvarā!

     [+] [-]

, 2015-07-02 13:03, pirms 9 gadiem
Paldies par informāciju, mani bērni ļoti mīl brokastīs omelet, prieks kad tā ir tik laba veselībai!