Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Kā novērst avāriju virtuvē

To, ka viens piliens darvas spēj sabojāt visu medus mucu, droši vien zina katra saimniece. To, kas sanāk, ja mēģina pēdējā brīdī pirms viesu ierašanās ķert un grābt visu nepaspēto, arī ir izbaudījusi ne viena vien namamāte. Taču reizēm nelīdz ne apņemšanās visu izdarīt savlaicīgi, ne arī vēlēšanās paveikt to perfekti, jo tik un tā kaut kas noiet greizi. Ko darīt?

Mērce padevusies pārāk šķidra.
Lai mērci padarītu biezāku, to uzvāra un pamazām pievieno aukstā ūdenī iemaisītus miltus vai kartupeļu cieti. Ja vajadzīgs, pievieno arī garšvielas

Buljons kļuvis duļķains.
Šajā gadījumā var izlīdzēties ar olu čaumalām. Tās ļoti rūpīgi nomazgā, pievieno verdošam buljonam un kādu laiciņu pavāra, līdz buljons atal kļūst dzidrs.

Siera mērce garšo pavisam pliekani.
Lai mērce atgūtu pikanto garšu, tai pievieno nedaudz aso sinepju un rūpīgi sakuļ. Tagad veikalos nopērkamas sinepes ar dažādām garšas niansēm. Ja vēlas, var pievienot arī kādu no šīm specifiskajām sinepēm.

Putnu gaļa, gaidīdama pasniegšanu, cepeškrāsnī kļūst aizvien tumšāka.
Lai tas nenotiktu, gaļu pārklāj ar alumīnija foliju. Spārnus un kājas ietin atsevišķi. Šis padoms var noderēt arī gadījumos, kad gaļa nav īsti izcepusies, taču virsējā ādiņa draud kļūt pārāk brūna un apdegt.

Pīles cepeša mērce arī garšo pliekani.
Lai uzlabotu pīles cepeša mērci, vēlams tai nedaudz pieliet apelsīnu sulas. Karstā pannā apgrauzdē cukuru, ļauj, lai tas mazliet karamelizējas un tad pievieno mērci. Šādi tā iegūs gan patīkamu aromātu, gan garšu, gan krāsu.

Kāpostu sautējumu gadījies pārsālīt.
Šajā situācijā ieteicams pamēģināt divus variantus - pirmkārt, pievienot gabaliņos sagrieztu ābolu vai arī pierīvēt vienu zaļu kartupeli.

Pudiņš, želeja vai kāds cits cits saldēdiens neparko ''negrib'' krist laukā no pudiņa veidnītes
Šādās reizēs lielākoties palīdz vecumvecais un pārbaudītais paņēmiens - veidnīti uz pāris minūtēm iemērc siltā ūdenī. Ja saldēdiens pagatavots daudzmaz pareizi, tad tam gan bez problēmām vajadzētu izslīdēt no veidnes.

Jāizrotā kūka, cepumi vai tamlīdzīgi gardumi, bet mājās nav pūdercukura.
Tā nav liela bēda, jo parasto cukuru var iebērt kafijas dzirnaviņās un samalt pūdercukurā. Ja mājās nav arī kafijas dzirnaviņu, arī tā nav liela nelaime. Cukuru uzber uz dvielīša vai arī ieber auduma maisiņā un ar mīklas rulli, gaļas āmuriņu vai citu tamlīdzīgu priekšmetu rullē, dauza, vai citādi smalcina, līdz rodas pūdercukurs.