Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 0


Ķirbju biezenis zīdainim

Ķirbis ir viens no produktiem, ar ko varētu sākt piebarot zīdaini papildus mammas pienam vai mākslīgajam maisījumam.

Kur un cik daudz iegādāties ķirbi?

Rudens pusē dodieties pie paziņām uz laukiem, kuriem ir izaugusi bagātīga ķirbju raža. Ziemā ķirbji ir piejami tirgū un lielveikalos. Vēlams iegādāties aptuveni vienu kilogramu.

Ko darām?

Veselu ķirbja šķēli, ar visu mizu ievieto slēgtā traukā vai cepešmaisiņā. Un 180 grādu karstumā pusstundu karsē cepeškrāsnī.

Izkarsēto ķirbi izņem no cepeškrāsns, atdzesē, sadala pa porcijām, nokasto mīkstumu ar karotīti vai dakšiņu, saliek trauciņos un, kad ķirbja masa pilnībā atdzisusi, trauciņus liek ledusskapī.

Kā ēdam?

Izkarsēts ķirbis ir daudz aromātiskāks un garšīgāks. Pirms došanas mazulim, atkausē un sasilda ūdens peldē. Ķirbi var piejaukt putrai vai atšķaidīt ar pienu.

!!!

1.No saldētavas izņemtu ķirbi ledusskapī var uzglabāt 2 dienas.

2.Ja bērnam ķirbis tomēr negaršo, sagatavoto masu var pievienot pankūku mīklai.

Mums ļoti garšo, ņam, ņam, ņam.