Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


PF “Ķekava” pirmie uz ražotnes izvieto norādi par paaugstinātas kvalitātes produkciju

Redakcija
Redakcija

AS “Putnu fabrika Ķekava” kļuvis par pirmo putnu gaļas ražotāju Latvijā, kura svaigās vistas gaļas Latvijas izcelsmi un paaugstināto kvalitāti apliecina ne vien “Zaļās karotītes” norāde uz produkcijas, bet arī uzņēmuma ražotnes.

81% Latvijas iedzīvotāju vēlas iegādāties tieši Latvijas izcelsmes vistas gaļu, liecina PF “Ķekava” un Snapshots veiktais pētījums. Par svarīgākajiem vistas gaļas kvalitātes kritērijiem iedzīvotāji uzskata svaigumu (80%), ražotāja sertifikāciju un drošību (50%) un izsekojamu gaļas izcelsmi (40%). Vienlaikus trešdaļa iedzīvotāju norāda, ka atpazīt vietējo produkciju viņiem sagādā grūtības.

“Latvijas iedzīvotājiem aizvien būtiskāk ir skaidri zināt, ko viņi pērk. Tādēļ mēs vēlamies, lai nacionālā kvalitātes zīme “Zaļā karotīte” uz PF “Ķekava” svaigās vistas gaļas un mūsu pašu izveidotā norāde “100% Latvijā audzēts dzīvnieks” ikvienam Latvijas iedzīvotājam kalpotu par orentieri un viestu pārliecību, ka viņš iegādājas pilnībā drošu augstākās kvalitātes vistas gaļu, kas ražota tikai no Latvijā audzētām vistām. Pašlaik strādājam pie tā, lai jau tuvākajā nākotnē paplašinātu to PF “Ķekava” produktu kategoriju skaitu, kuru kvalitāti apliecina “Zaļās karotītes” zīme. Mūsu mērķis, investējot ražošanas modernizācijā, produktu sastāva pilnveidošanā un orientējoties uz dabīgām sastāvdaļām, ir nodrošināt iedzīvotākiem visaugstākās kvalitātes vietējo vistas gaļu Latvijā,” saka Andrius Pranckevičius, AS “Putnu fabrika Ķekava” valdes priekšsēdētājs.

“Latvijā arvien vairāk patērētāju vēlas savā ikdienas uzturā lietot paaugstinātas kvalitātes pārtikas produktus, kas ir ražoti Latvijā no Latvijā iegūtām izejvielām. „Zaļā karotīte” zīmes mērķis ir veicināt kvalitatīvu lauksaimniecības un pārtikas produktu ražošanu un sniegt patērētājiem garantijas par saražotā produkta kvalitāti. Pieprasījums pēc „Zaļās karotītes” produktiem Latvijā gadu no gada aug – līdz šim brīdim „Zaļās karotītes” zīme piešķirta jau aptuveni 80 Latvijas pārtikas ražotāju 276 produktiem. „Zaļās karotītes” zīme uz produkta ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā iedzīvotājiem atpazīst vietējo ražojumu. Šis brīdis ir zīmīgs ar to, ka PF “Ķekava” ir pirmais putnu gaļas ražotājs, kura svaigajai vistas gaļai ir piešķirta „Zaļās karotītes” zīme. Novēlu PF “Ķekava” sekmīgu darbību un ceru, ka „Zaļš karotītes” iegūšana vistas gaļas produkcijai palīdzēs noturēt labās pozīcijas tirgū, vēl vairāk – stiprināt tās un paplašināt patērētājiem piedāvātās produkcijas sortimentu,” uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

“”Karotīšu” dalībnieku skaits turpina pakāpeniski augt un ir prieks, ka tagad “Zaļā karotīte” ir piešķirta vistas gaļai, kas Latvijā ir ļoti iecienīta. Taču mēs neplānojam apstāties pie sasniegtā, bet turpināt attīstīties un piesaistīt arvien jaunus dalībniekus. Tajā pašā laikā biedru skaits mums nav pašmērķis, jo ir svarīgi saglabāt to augsto kvalitātes latiņu, kas šobrīd ir uzstādīta gan Zaļās, gan Bordo karotītes dalībniekiem, lai patērētāji var būt simtprocentīgi pārliecināti par produktu vietējo izcelsmi un kvalitāti”, saka Ināra Šure, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāja.

Pašlaik norāde “Kvalitatīvs produkts” jeb “Zaļā karotīte” ir izvietota uz kopumā 14 PF “Ķekava” svaigās gaļas produktu veidiem, kuru skaitā ir svaigs cālis, cāļa krūtiņas fileja, cāļu šķiņķīši, cāļu spārniņi un pusspārni, cāļu kājas, muguras un stilbiņi. “Zaļās karotītes” zīme norāda, ka svaigā vistas gaļa ir ražota Latvijā, izmantojot vietējās izejvielas, un atbilst paaugstinātas kvalitātes standartiem. PF “Ķekava” ieviesuši arī savu atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”, kas apliecina, ka dzīvnieks ir dzimis, audzis un pārstrādāts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.