Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Gardas sēņu receptes no Fiskars

Gardas sēņu receptes no Fiskars
Rudens- sēņu laiks

Foto: Iveta Apškrūma, epadomi.lv

Rudens pirmās pazīmes ir sēnes. Vai tās būtu saulaini dzeltenas gailenes, brūnas baravikas vai citas meža sēnes, bet bez sēņu ēdieniem nav iedomājama neviena rudens ēdienkarte. Lai rudens ienāktu arī jūsu virtuvē, Fiskars piedāvā īpašo Fiskars Avanti™ sēņu nazīti ar slotiņu.

Fiskars 21 cm garais un 42 g smagais nazis ir ideāli piemērots visu veidu sēņu tīrīšanai un griešanai. Tas ir izgatavots no nerūsējoša tērauda, tāpēc kalpos Jums ilgi. Pateicoties spala kvalitatīvajai apdarei, nazis rokās neslīdēs pat tad, ja tas būs mitrs vai taukains.

Lielā pieredze nažu kalšanā ir Fiskars kvalitātes stūrakmens. Fiskars naži iztur laika pārbaudi ar kvalitāti, dizainu, drošību un komfortu.

Lai sēņu pagatavošana izvērstos neaizmirstamā garšas piedzīvojumā, Fiskars piedāvā Jums izmēģināt kādu no sēņu receptēm.

Gardās sēņu karbonādes

Sastāvdaļas (pieskaņojot sēņu daudzumam):
bērzlapes
sāls, pipari
ola
milti
eļļa

Pagatavošana:

1) Ņem svaigas bērzlapes, notīra, ja smilšainas - nomazgā. Bērzlapes izvēlas "plānās", ne pārāk lielas;
2)Olu sakuļ ar sāli un pipariem;
3) Sakarsē pannā eļļu, panē bērzlapes miltos pēc tam olā;
4) Cep no abām pusēm zeltaini brūnas. Pēc pirmās apgriešanas, pannai vēlams uzlikt vāku, karbonādes izcepas vienmērīgāk.

Pikantie sēņu plācenīši

Sastāvdaļas:
300g vārītas sēnes
3 olas
1 sīpols
3 ēdamkarotes skābā krējuma
3 ēdamkarotes miltu
2 -3 ķiploka daiviņas
Gašvielas pēc sajūtām un vēlmēm

Pagatavošana:

1) Vārītās sēnes notecina un sagriež gabaliņos. Var izmantot sālītās sēnes, tikai tās ir jānomērcē pāris stundas pienā vai ūdenī. Var var izmantot arī ceptas sēnes;
2) Sīpolu sasmalcina un sacep. Ķiploku sasmalcina;
3) Visas satāvdaļas liek bļodā un kārtīgi samaisa;
4) Cep vidējā karstumā, procesa laikā var uz brīdi uzlikt vāku, lai kārtīgi izkarsējas;
5) Ēd siltus ar dažādām piedevām.

Fiskars