Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Zemeņu kūka

Redakcija
Redakcija

Zemeņu kūka ir īsta bauda kārumniekiem vasarā. Tās pagatavošana neaizņem daudz laika un arī izmaksas nav lielas.

Nepieciešams:

Mīklai:
250 g miltu,
2 ēdamkarotes cukura,
1 paciņa vaniļas cukura,
3 tējkarotes jogurta,
šķipsniņa sāls,
1/8 l eļļas.

Pildījumam:
750 g zemeņu,
2 ēdamkarotes cukura,
1/2 citrona,
1 ēdamkarote pūdercukura,
želatīns.

Pagatavošana:

Samaisiet miltus, cukuru, šķipsniņu sāls un vaniļas cukuru. ātri pievienojiet eļļu un jogurtu, no mīklas izveidojiet valkanu bumbu, ietiniet to folijā un ievietojiet uz pusstundu ledusskapī, lai mīkla atdziest. Pēc tam mīklu caur pārtikas plēvi (lai mīkla nepieliptu pie veltnējamā rullīša vai galda) izveltnējiet plānā kārtā un un ieklājiet cepamajā formā tā, lai pamatnei būtu apmalīte. Pamatni sadurstiet ar dakšiņu. Tad sagatavoto kūkas pamatni lieciet līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cepiet aptuveni 25 minūtes. Pamatnei jābūt zeltainā krāsā.

Zemenes nomazgājiet un nosusiniet sausas. Želatīnu 5 minūtes izmērcējiet aukstā ūdenī, nolejiet lieko ūdeni un kopā ar 1/2 citrona sulu uzkarsējiet, lai želatīns izšķīst. Izšķīdinātajā želatīnā ar ēdamkaroti iemaisiet gatavo biezeni, noņemiet no uguns un atdzesējiet.

Biezeni līdzeni izsmērējiet pa kūkas pamatni, tam virsū kārtojiet atlikušās zemenes. Varat pārkaisīt ar pūdercukuru vai pārliet ar šokolādes glazūru.