Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 0



Spageti savaldīšana

Spageti savaldīšana
Pirms vārīšanas nomēra tik porcijām spageti, cik būs ēdāju.
Foto: Sofija

Garie itāļu makaroni, ja neprot tos savaldīt, var sagādāt galvas sāpes. Ne iesaiņojums cilvēcīgi atverams, ne daudzums nomērāms, ne katlā makaroni dabūnami. Pāris padomi, kas liks spageti iemīlēt.

Atvēršana

Spageti iesaiņojumu var mēģināt atplēst, atgriezt ar šķērēm vai nazi. Taču tas nav stilīgi. Visātrāk iesaiņojumu atvērsiet, ja satversiet spageti paciņu cieši rokā (vertikāli) un strauji uzsitīsiet pa galda virsmu. Pirms tam gan ieteicams pabrīdināt mājiniekus - troksnis ir pamatīgs.

Daudzuma nomērīšana

Acumērs nederēs, lai noteiktu, cik tad daudz spageti būtu liekami katlā, lai pabarotu vienu, divus, četrus vai vairāk ēdājus. Veikalos ir pieejami visdažādāko formu spageti porciju mērītāji (skat. attēlā), kas atvieglo dzīvi namamātēm.

Kā spageti iemānīt katlā

Nav jau tā, ka vārot spageti jāizvēlas tik liels katls, cik gari ir makaroni. Uzvāra ūdeni, ieliek spageti buntīti katlā (tas nekas, ka daļa makaronu paliek "ārā") un pamazām makaronus rūpīgi "ieloka" katlā.