Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Garšvielas - tavs palīgs pirms svētkiem

Parasti kā garšvielu saprotam aromātisku pārtikas produktu, ko izmantojam ēdienu garšas uzlabošanai un aromāta piešķiršanai. Bet var arī citādi...

Ja ikdienas rūpes ir ņēmušas virsroku, darbā daudz pienākumu, priekšā vēl gatavošanās svētkiem un ciemiņu uzņemšanai, bet nav atlicis laika atpūsties, garastāvokli lieliski uzlabos garšvielas. Daži paņēmieni kā ātri un vienkārši atgūt dzīves sparu un enerģiju, turklāt darot to ļoti tīkamā veidā.Garšvielas – ingvers, kardamons, krustnagliņas un kanēlis lieliski uzlabos pašsajūtu un garastāvokli, turklāt tas notiek ātri, jo garšvielās esošās ēteriskās eļļas iedarbojas uz centrālo nervu sistēmu, veicot neparastu aromterapijas kursu.

Uzmundrinoša garšvielu tēja

Ja organismu māc nogurums un apātija, šī būs īstās “zāles”.
Krūzē melnās tējas ieber naža galu malto aromātisko piparu, tik pat daudz malta kanēļa, koriandra, kardamona un krustnagliņu. Tam visam ļauj 5 minūtes ievilkties, pēc tam nokāš. Pašās beigās tējai pievieno nedaudz piena un medus. Dzer vēl siltu.

Muskatrieksts labam garastāvoklim

Ja oma ir sabojāta, garastāvokļa uzlabošanai šis būs īstais dzēriens.
Glāzē ielej tomātu sulu un pieber šķipsniņu malta muskatrieksta. Jāraugās, lai muskatrieksta deva nebūtu par lielu, jo tas var izraisīt nelabumu un sirdsklauves. Nelielās devās muskatrieksts satur vielas, kas mazina stresu un uzlabo noskaņojumu.

Nomierinoša tēja pirms miega

Glāzei silta piena pievieno tējkaroti medus, šķipsniņu malta anīsa un tik pat daudz malta ingvera. Tēja pirms miega nomierinās, radīs labsajūtu un aizgaiņās sliktus sapņus.

Dzēriens enerģijai

Ja ir nepieciešams “uzrāviens”, bet trūkst enerģijas, ieteicams uzturā izmantot asas garšvielas, kurās esošās ēteriskās eļļas veicina asinsriti.
Jogurtam pievieno avokado, citrona sulu un pielej minerālūdeni. Pēc tam pievieno šķipsniņu čilī piparu pulvera. Ar čilī gan jāuzmanās, jo pārāk lielās devās tas var izraisīt dedzināšanu kuņģī.

Vaniļa pret stresu

Vaniļa tiek uzskatīta par balzāmu dvēselei, tās aromāts, kas izraisa pozitīvas emocijas un uzlabo garastāvokli, tāpēc ieteicams to pievienot ne tikai dzērieniem, bet arī ēdieniem.

Aukstā tēja možumam

Uzvāra ūdeni ar 5 krustnagliņām un 1/2 kanēļa standziņu.Tējkannā ieber melno tēju un pārlej ar vārošo šķidrumu.Atstāj 5 min. ievilkties. 8 tējkarotes cukura ieber katliņā un viegli apbrūnina, piejauc 5 ēdamkarotes apelsīnu sulu. Maisījumu caur sietiņu pielej tējai. Līdz pirmajam burbulim uzvāra. Tad liek ledusskapī atdzesē. Aukstu tēju rotā ar apelsīna ripiņu, kurā iesprausta krustnagliņa.