Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Tallinā un Viļņā prezentēs Rīgas gastronomijas piedāvājumu

Lai popularizētu Rīgu kā Baltijas gastronomijas galvaspilsētu un unikālu galamērķi brīvdienu ceļojumam, Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) šī gada nogalē Igaunijas un Lietuvas galvaspilsētās organizēs gastronomijas festivālu “Riga. Your flavourite city”. Festivāla ietvaros izcilie Rīgas šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Māris Jansons pārsteigs Tallinas un Viļņas restorānu viesus ar mūsdienīgu Rīgas ēdienkarti no sezonāliem, tikai Latvijas virtuvei raksturīgiem produktiem.

Organizējot gastronomijas festivālu ārpus Latvijas, RTAB aizsāk jaunu tradīciju vēl nebijušā veidā iepazīstinot ārvalstu iedzīvotājus ar Rīgu. Jau kopš 2012.gada Rīgā strauji attīstās gastronomijas tūrisms, kas Eiropā kļūst aizvien populārāks. “Vēlamies, lai arvien vairāk cilvēku uz Rīgu brauc ne tikai pārsteidzošas arhitektūras un Baltijas jūras šarma dēļ, bet arī izvēlas Rīgu kā galamērķi gastronomijas brīvdienām. Festivāls Tallinā un Viļņā ir pamudinājums un aicinājums ikvienam interesentam doties nelielā izbraukumā uz Rīgu kaut uz vienu dienu, lai atklātu garšas ziņā vēl ko pavisam nepieredzētu un jaunu labākajos Rīgas restorānos,” atzīmē RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča, aicinot viesoties Rīgā.

Festivālam “Riga. Your flavourite city” Latvijas šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Māris Jansons izstrādājuši īpašu Rīgas ēdienkarti, kas trīs dienas būs pieejama labākajos Tallinas un Viļņas restorānos. Igaunijā festivāls norisināsies no 26. līdz 28.novembrim Tallinas restorānā “Farm”. Tur gardēžus ar Rīgas garšu iepazīstinās Mārtiņš Sirmais, restorānu “3 pavāru restorāns” un “Restorāns 3” īpašnieks. Savukārt Lietuvā festivāls notiks no 10. līdz 12. decembrim Viļņas restorānā “Dine”, kur īpašo Rīgas ēdienkarti prezentēs Māris Jansons, restorāna “Bibliotēka no. 1 restorāns” šefpavārs.

Tallinas un Viļņas gardēžiem M. Sirmais un M. Jansons piedāvās sezonālos produktus, kas vislabāk raksturo Latvijas virtuvi. Arvien vairāk izmantojot dabīgos produktus, Rīgas šefpavāri cenšas uzsvērt vietējo produktu garšas nianses, pasniedzot tos mūsdienīgā un neparastā veidā. Īpašā ēdienkarte, ko šefpavāri piedāvās gastronomijas festivāla ietvaros, sastāv no rudens un ziemas sezonas produktiem, katram gadalaikam izvēloties trīs raksturīgākās dabas veltes. Ēdienkartē būs gan zandarts, bebra un brieža gaļa, gan īpaši pagatavots ķirbis un cidonijas, un protams, arī rupjmaize neparastā kombinācijā.