Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Helovīnu receptes

Redakcija
Redakcija

Klāt Helovīni! Šonakt tiks atvērti vārti uz nākotni un pagātni un mirušo gari nolaidīsies uz zemes, lai apciemotu savus tuviniekus un kā nākas izklaidētos. Nepalaid šo brīnumaino mirkli garām,- izveido saikni ar viņpasauli: uzvelc masku, pārģērbies, uzkrāsojies un pagatavo "ellišķīgi" labu maltīti, ar ko uzcienāt savus redzamos un neredzamos viesus.
Lūk, dažas Helovīnu ballītei piemērotas receptes!

Helovīnu smalkmaizītes

Sastāvdaļas

100 g margarīna
75 ml piena
150 g Dansukker niedru cukura "Demerara" vai baltā smalkā cukura
2 olas
1 tējk. cepamā pulvera
1 1/2 ēd. kar. kartupeļu cietes

1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 g kviešu miltu

Glazūrai
500 g Dansukker pūdercukura
1 ēd. kar. kausēta margarīna
1–2 ēd. kar. ūdens
pārtikas krāsvielas

Konfektes (dekorēšanai)

Izkausē margarīnu un pievieno pienu. Ļauj uzkarst, bet neuzvāra. Viegli saputo olas ar cukuru. Sajauc kviešu miltus ar cepamo pulveri un pārmaiņus ar piena maisījumu pievieno olu masai. Ievieto mīklu uz nakti ledusskapī. Uz plāts saliek kēksu formiņas un salej tajās mīklu. Cep cepeškrāsns vidū 225°C apmēram 12 minūtes.

Sajauc pūdercukuru ar ūdeni un margarīnu viendabīgā masā. Sadala glazūru un pēc vēlēšanās pievieno pārtikas krāsvielu. Garnē kūkas ar glazūru. Pēc izvēles dekorē ar krāsainām konfektēm, imitējot spociņu actiņas u.tml.

Acu trifeles

Sastāvdaļas

200 g tumšās šokolādes
4 ēd. kar. krējuma
200 g Dansukker pūdercukura
200 g kokosriekstu skaidiņu, vēlams - apgrauzdētu
100 g baltās šokolādes

Garnējumam
Dražejas („Non Stop” vai citas nelielas, apaļas dražejas)
25 g tumšās šokolādes

Izkausē tumšo šokolādi ūdens peldē. Noņem izkausēto šokolādi no plīts, pievieno pūdercukuru un krējumu. Pievieno kokosriekstu skaidiņas. Noliek vēsā vietā uz 2 stundām.

Izkausē gaišo šokolādi ūdens peldē. No trifeļu masas veido lodītes un iemērc tās kausētajā šokolādē. Ļauj šokolādei sacietēt, noliekot uz restītēm. Katrā lodītē iespiež dražeju. Uz katras dražejas uzspiež nedaudz tumšās šokolādes kā acs zīlīti.

Corn dogs (desiņas kukurūzas mīklā)
8 gabali

Sastāvdaļas

250 ml kviešu miltu
175 ml dzelteno kukurūzas miltu
2 ēd. kar. Dansukker niedru cukura „Demerara”
1,5 tējk. cepamā pulvera
1/2 tējk. sāls
2 ēd. kar. margarīna
1 sakulta ola
175 ml pilnpiena
8 grila desiņas
8 grila kociņi
eļļa cepšanai

Sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas lielā bļodā un pamazām pievieno margarīnu. Pievieno sakulto olu un pienu un kuļ, līdz mīkla ir viendabīga.

Nosusina desiņas un iesprauž tajās grila kociņus garenvirzienā. Iemērc mīklā un ļauj mīklai līdzeni apklāt desiņas.

Katlā sakarsē eļļu līdz 200°C un vāra tajā desiņas 4–5 minūtes. Pasniedz nekavējoties.

Kaulu maizītes
apm. 30 gab

Sastāvdaļas
25 g svaiga rauga
100 ml piena
500 ml ūdens
2 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
200 ml auzu kliju
2 sarīvētas ķiploka daiviņas (pēc izvēles)
900 ml – 1 l cieto kviešu graudu miltu
2 tējk. sāls
Milti darba virsmas apkaisīšanai

Raugu iedrupina bļodā, pielej pienu un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pieliek ūdeni, sīrupu, auzu klijas un ķiploku. Pievieno miltus un maisa (ja ar mikseri – 5 minūtes ar lēniem apgriezieniem). Pievieno sāli un turpina mīcīt mīklu (ar mikseri – 10 minūtes ar visātrākajiem apgriezieniem). Atstāj uzbriest uz 2 stundām. Liek mīklu uz galda, kas apkaisīts ar miltiem, un sadala 2 gabalos. No katra gabala izveido taisnstūri apm. 15 x 30 cm lielumā. Sagriež traisnstūri strēmelēs un liek uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Strēmeļu galiņus pavelk uz augšu un uz sāniem tā, lai strēmeles atgādinātu kaulus. Atstāj uzbriest uz 1 stundu. Pārslaka „kaulus” ar ūdeni un cep krāsns vidusdaļā 250°C apmēram 10 minūtes. Liek atdzist uz režģa.

Drakulas zobi
8 porcijas

Sastāvdaļas

2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
2 tējk. svaigi spiestas citrona sulas
2 kg sarkanu ābolu
20 nolobītu mandeļu

Glāzē sajauc sīrupu un citronu sulu. Katru ābolu sagriež 4 ķīļveida daļās jeb daiviņās. Katrai daiviņai izgriež vēl vienu ķīlīti kā atvērtu „muti”. Ar otiņu pārslaka katru ābola daiviņu ar sīrupa-citronu sulas maisījumu. Mandeles sagriež skaidiņās un sasprauž āboliem „mutēs”.

Olbaltumu spociņi

Sastāvdaļas

6 olu baltumi
300 g Dansukker smalkā cukura
1 šķipsniņa sāls

Ar putotāju vidējā ātruma režīmā saputo olu baltumus stingrās putās. Pievieno sāli un cukuru un, uzstādot putotājam lielāko ātrumu, turpina putot, līdz masa kļūst viendabīga. Iepilda masu konditorejas špricē un izpūš spociņu formā. Cep cepeškrāsns vidū 125°C apm. 1 stundu. Izliek uz restītēm. Spociņu acīm izmanto izkausētu šokolādi vai glazūru.

Zirnekļu kēksi

15 gabali

Sastāvdaļas

100 g margarīna
75 ml piena
150 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
2 olas
250 ml kviešu miltu
2 ēd. kar. kakao
1 tējk. cepamā pulvera
1,5 ēd. kar. kartupeļu miltu
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Rotājumam
lakricas nūjiņas
„Non stop” vai citas apaļas konfektītes konfektes

Izkausē margarīnu un pievieno pienu. Ļauj sakarst, bet neļauj vārīties.

Sakuļ olas un pievieno cukuru. Sajauc kviešu miltus ar cepamo pulveri, kartupeļu miltiem un vaniļas cukuru, un kopā ar piena maisījumu pievieno olu maisījumam.

Piepilda ar mīklu kēksu plātni vai papīra formiņas, ko saliek cepešpannā. Cep krāsns vidusdaļā 225°C apmēram 12 minūtes. Ļauj atdzist. Izrotā.

Karstā šokolāde

Sastāvdaļas
1 litrs piena
100 ml kakao pulvera
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
8-12 marmelādes konfektes
16-24 šokolādes bumbiņas

Katliņā ielej nedaudz piena. Pievieno kakao, vaniļas cukuru un maisa, līdz viss ir izšķīdis. Iemaisa iekšā sīrupu un atlikušo pienu un silda, līdz šķidrums sāk vārīties. Salej tasēs. Katrā marmelādes konfektē iespiež divas šokolādes bumbiņas, un katrā tasē liek divas marmelādes konfektes. Pasniedz nekavējoties.