Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Saldējumu receptes karstajam laikam

Tāds karstuma vilnis Latvijā sen nebija pieredzēts, tādēļ pieaug pieprasījums pēc veldzes un atsvaidzinājuma. Viens no gardiem ēdieniem, kas to spēj sniegt, protams, ir saldējums. Lūk dažas mājās pagatavojamu saldējumu receptes.

Vaniļas saldējums

Sastāvs: 4 olu dzeltenumi, 200ml piena, 60g smalkā maluma kristaliskā cukura, 1 tējkarote vaniļas, 125ml saldā krējuma.

Pagatavošana: Ar mikseri jauciet olu dzeltenumus, vaniļu un cukuru. Pievienojiet saldo krējumu. Katliņā uzsildiet pienu, pielejiet iegūto olu masu. Sildiet masu 2 minūtes. Neuzvāriet! Ļaujiet masai atdzist, tad novietojiet saldējamā kamerā ne ilgāk kā uz 20 minūtēm (lai masa nekristalizētos). Tad ātri samaisiet un iepildiet saldējuma gatavošanas traukā. Jauciet masu saldējuma pagatavošanas ierīcē 30- 40 minūtes. Sākumā masa neizskatīsies vienmērīga. Masas izskats mainīsies.

Sasaldēts jogurts

Sastāvs: 500ml jogurta masas, 125g cukura,1 tējkarote vaniļas esences, 3 olu baltumi.

Pagatavošana: Lai iegūtu jogurta masu, caur filtru/kāstuvi, kurā ieklāta marle, izkāsiet 1 kg attaukota kefīra. Pārklājiet ar caurspīdīgu plēvi un iekariet virs šķīvja uz 6 stundām. Tagad jogurtam ir biezpiena vai mīksta siera konsistence.
Labi sajauciet jogurta masu ar cukuru un vaniļas esenci. Maisiet olu baltumus līdz tie sabiezē, tad pievienojiet jogurta masai un kārtīgi samaisiet. Iegūto masu iepildiet saldējuma pagatavošanas ierīces traukā un uz 30- 40 minūtēm ieslēdziet ierīci. Pēc vajadzības var samazināt ierīces darbības laiku un pievienot garšas uzlabošanas ingredientus- piem., 250g augļu biezeni, ļoti gatavu banānu vai ogu gabaliņus .
Pievienojiet iegūtai masai vajadzīgos ingredientus un atkārtoti novietojiet ledusskapī, lai iegūtu augstas kvalitātes sastāvdaļu sajaukšanos un saldējums būtu ātrāk pagatavojams.

Citronu šerbets.

Sastāvs: 200g kristaliskā cukura, 200ml ūdens, 7 laimi, ½ apelsīns, 1 olas baltums.

Pagatavošana: Katliņā ieberiet cukuru un ielejiet 200ml ūdens. Ar koka karoti maisiet līdz izkusīs cukurs. Vāriet 1 minūti, tad ļaujiet atdzist. Jauciet laimu un ½ apelsīna sulu (apmēram 175 ml), pievienojiet cukura sīrupu. Sakuliet vienas nelielas olas baltumu (vai ½ lielas olas baltuma) līdz tas sabiezē. Pievienojiet šo masu pie cukura sīrupa un sulas maisījuma. Iegūto novietojiet saldējamā kamerā ne ilgāk kā uz 20 minūtēm ( lai masa nekristalizētos). Tad ātri samaisiet un iepildiet saldējuma gatavošanas traukā. Jauciet masu ierīcē 30 minūtes.
Iegūto citronu šerbetu jāēd pietiekami ātri, lai tas neizkustu. Recepte paredzēta apmēram 800 ml citronu šerbeta iegūšanai.

Raksts tapis sadarbībā ar shoplv.lv

     [+] [-]

, 2010-07-23 14:28, pirms 14 gadiem
forši, gribu tādu aparātu

     [+] [-]

, 2011-03-22 08:47, pirms 13 gadiem
oho