Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Džeimija Olivera veselīgais vistas un ķiplokmaizes kebabs

Džeimijs Olivers jau tuvākajā laikā atkal viesosies televīzijas kanālā „FOX Life” - šoreiz ar savu jauno realitātes šovu „Džeimija Olivera pārtikas revolūcija”, kurā redzēsim, kā slavenais britu pavārs un cīnītājs par veselīgu uzturu tiecas dot savu artavu cīņā ar globālo aptaukošanās epidēmiju, piedāvājot plašā klāstā dažādas veselīgas receptes.
Lūk, viena no receptēm, ko tu vari celt arī savā galdā!

Pēc Džeimija teiktā, šis gardais un veselīgais ēdiens bagātīgi satur C vitamīnu un antioksidantus, kas palīdz novērst daudzas deģeneratīvas slimības.

Nepieciešams:

2 zariņi svaiga rozmarīna
2 ķiploku daiviņas
Nerafinēta olīveļļa
1 ēdamkarote baltvīna etiķa
Kajēnas pipari
2 x 120 g vistas krūtiņas bez ādas
2 biezas šķēles pilngraudu maizes
8 svaigas lauru lapas
2 apelsīni
100 g spinātu
1 citrons
1 tējkarote balzametiķa
20 g fetas siera

Pagatavošana:

1. Rozmarīna lapas saberz piestā kopā ar šķipsniņu sāls. Nomizo un saspaidi ķiploku, tad piejauc 1 tējkaroti eļļas, etiķi un paprāvu šķipsniņu Kajēnas piparu. Sagriez vistu un maizi 2 cm gabaliņos. Bļodā labi samaisi marinādi un pievieno lauru lapas.

2. Uzliec cepampannu uz vidējas liesmas. Liec vistu uz pannas un apcep 4 līdz 5 minūtes no katras puses vai kamēr gabaliņi ir gatavi un zeltainā krāsā. Uzliec pannai vāku, lai vista kļūtu īpaši kraukšķīga.

3. Pa to laiku nomizo apelsīnus un sagriez tos šķēlēs. Spinātus apslaki ar citrona sulu un eļļu, uzliec sagrieztos apelsīnus uz šķīvjiem un apslaki ar balzametiķi. Liec šķīvī izceptos vistas gabaliņus, virsū uzliec kebabu, uzdrupini fetas sieru un pasniedz ar citrona daiviņām.

Lai gūtu iedvesmu veselīgā gatavošanā, skaties aizraujošo realitātes šovu „Džeimija Olivera pārtikas revolūcija”svētdienās, plkst. 12:05, sākot no 22.novembra! Tikai kanālā „FOX Life”!