Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Sīpolkūka

Redakcija
Redakcija

Sīpolkūka ir viens no vācu tradicionālās virtuves gardumiem. Lai to nobaudītu, nav obligāti jādodas uz Vāciju,- visas tās pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas atrodamas tepat pie mums.

Nepieciešams:

Mīklai:
500 g miltu,
1 paciņa rauga,
250 ml silta ūdens,
1 ola,
1 ēdamkarote cukura,\6 ēdamkarotes olīveļļas,
sāls pēc garšas.

Pildījumam:
1,5 kg sīpolu,
100 g kūpināta speķa,
200 g skābā krējuma,
2 olas,
eļļa,
maltas ķimenes,
paprikas pulveris,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Raugu kopā ar cukuru izšķīdina siltajā ūdenī un atstāj uz 10 minūtēm, lai uzrūgst. Iegūto ieraugu iejauc izsijātos miltos, pievieno olu, eļļu, sāli. Visu rūpīgi samīca, saveļ bumbā, pārsedz ar tīru virtuves dvieli un atstāj uz pusstundu, lai rūgst.

2. Sīpolus sagriež plānos gredzenos un kopā ar mazos kubiņos sagrieztu speķi karstā pannā eļļā staruji apcep, tad pannai uzliek vāku un sautē mērenā karstumā vēl 10-15 minūtes.

3. Gatavo garšvielu mērci: skābo krējumu sakuļ kopā ar olu, maltām ķimenēm, paprikas puulveri un pipariem.

4. Mīklu izveltnē cepešpannas lielumā, liek ietaukotā cepešpannā un ar dakšiņu saursta. Virsū kārto apceptos sīpolu gredzenus un visu pārlej ar garšvielu mērci.

5. Liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30- 40 minūtes (līdz kūkas virsma kļūst zeltaina)