Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Kur atrast kvalitatīvus bezalkoholiskos un alkoholiskos dzērienus? (brīdinām – pārmērīga alkohola lietošana var kaitēt Jūsu veselībai)

Redakcija
Redakcija

Atbilde ir vienkārša – savā virtuvē. Tā teic uzņēmuma „Mājas alus” direktors Pāvels Maksimovs, turpinot: „Mēs piedāvājam Latvijas tirgū ingredientus un iekārtas dažādu dzērienu ražošanai mājas apstākļos. Ar mūsu piedāvātā aprīkojuma un kvalitatīvo izejvielu palīdzību jūs pat nelielā personīgajā virtuvē pagatavosiet visu, ko varat un arī nevarat iedomāties –jogurtu, kefīru, kvasu, alu, sidru, vīnu, degvīnu, jebkuru citu stipro alkoholisko dzērienu, sākot ar viskiju un beidzot ar absentu. Un atcerieties – alkohols jālieto ar mēru, saudzējot savu veselību.”

Par priekšrocībām, ja dzērienus mēs pagatavojās mājās stāsta uzņēmuma „Mājas alus” tehnologs Juris Zaicevs: „Izgatavojot mājas apstākļos dzērienus, ir iespēja pilnībā izvairīties no ķīmiskām piedevām un radīt veselībai nekaitīgus produktus, jo viss process notiek jūsu acu priekšā. To diemžēl nevar teikt par masu produkciju, kas pieejama tirdzniecības vietās. Krievijas televīzija ne reizi vien demonstrējusi šokējoši atklātas filmas par tirdzniecībā pieejamā degvīna patiesajām izejvielām. Filmu videoversijas ir aplūkojamas vietnē www.majasalus.lv, sadaļā TV raidījumi.”

Rūgšanas process – bezalkoholisko un alkoholisko dzērienu pagatavošanas bāze
Ķīmiskas izejvielas nav iespējams raudzēt, neviena dzīvā baktērija nereaģē ar ķīmiskām vielām. Tātad, ja notiek rūgšanas process, izejvielas ir dabīgas un cilvēka veselībai nekaitīgas. Rūgšanas process ir pamatā, lai iegūtu jogurtu, kefīru, kvasu, alu, vīnu, sidru, destilātu un labi, ja Jūs šo procesu varat veikt mājas apstākļos un piedaloties vienkāršajā pagatavošanas procesā. Gatavojiet dzērienus ar savām mīļākajām garšām un cienājiet savus ciemiņus. Uzņēmums piedāvā speciālos cukurus – fruktozi, dekstrozi, maltozi, glikozi (jo ne visi veikalos iegādājamie cukuri veicina rūgšanas procesu), vairāk par 20 šķirnēm pasaulē labāka ražotāja „Coopers” alus iesalus, kas tiek ievesti no Austrālijas, speciālu turbo raugu stipro dzērienu pagatavošanai, speciālus vīna raugus un ekstraktus, siera, kefīra un jogurta kultūras.

Dzērienu pagatavošanas komplekts
Lai pagatavotu mājas apstākļos dzērienus, nepieciešams starta komplekts, kura izmaksas nepārsniedz 20 Ls. Mūsu universālie komplekti, kuri domāti raudzēšanas procesam un izmantojami, lai raudzētu kvasu, sidru, alu un citus dzērienus. Starp citu, mājās pagatavota kvasa pašizmaksa ir aptuveni 0,20 Ls litrā. Stiprajiem dzērieniem jāizmanto destilēšanas un filtrēšanas iekārtas, kurās destilējot ābolu vīnu iespējams mājas apstākļos pagatavot kalvadosu. Tīra un kvalitatīva degvīna pagatavošana mājas apstākļos izmaksā 0,90-1,10 Ls litrā, rēķinot, ka nepieciešamās izejvielas tiek iegādātas uzņēmumā „Mājas alus”.

Dzērienu esences – Dry Gin, Tequila Gold, Bourbon Whisky un daudzas citas
Uz degvīna bāzes ir pagatavojams jebkurš no stiprajiem zināmajiem alkoholiskajiem dzērieniem. Lai pagatavotu savu iemīļoto dzēriena marku mājas apstākļos, iegūtajam degvīnam jāpievieno kāda no esencēm – konjaka, džina, viskija, balzāma, absenta. Kopskaitā pieejamas vairak kā 100 esences, tās izgatavotas no dabīgām izejvielām, Zviedrijas modernajās rūpnīcās un, pateicoties produktu izcilajai kvalitātei, tie gadu desmitiem ir populāri Eiropā un citās pasaules valstīs. Piemēram, Zviedrijā dzērienu veikalos ir iegādājams degvīns specializētā 1- 10 litru tarā un esences plašā klāstā. Cilvēki ir iecienījuši šīs esences, kas ļauj mājās pagatavot vēlamo dzērienu.

Uzlējumi
Mājās ir pagatavojami dažādi uzlējumi, ar receptēm dāsni dalās uzņēmuma „Mājas alus” speciālisti un arī tā pastāvīgie klienti. Uzņēmums piedāvā dažādus augu maisījumus neatkārtojamu un aromātisku uzlējumu pagatavošanai, no Francijas tiek piegādāti speciāli žāvēti un sagatavotavoti ozolkoka cipši, uz kuriem noturot degvīnu noteiktu laiku, tiek iegūts labam konjakam līdzvērtīgs dzēriens.

Nobeigumā
Jāaizdomājas – vai apjomi, kādos tirdzniecībā pieejami glauni viskiji un konjaki, ir samērojami ar reālajām tradicionālās ražošanas iespējām – degvīna pagatavošana, tā noturēšana noteiktu laiku ozolkoka mucās vai citas laikietilpīgas procedūras veikšana? Patiešām kvalitatīvus bezalkoholiskos un alkoholiskos dzērienus veikalos atrast ir grūti, taču tos var pagatavot mājas apstākļos ar savām rokām! Atcerieties! Cilvēks sastāv ne vien no tā ko viņš ēd, bet arī no ta ko dzer. Dzeriet naturālus dzērienus.

Kompānija Mājas Alus izstrādā savas receptes dzērienu pagatavošanai mājās un labprāt iesaka tās saviem klientiem.