Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Lieldienu pasha

Redakcija
Redakcija

Tradicionāli pasha tiek gatavota piramīdas izskata formā, kas simbolizē Kristus kapu, un tā ir pareizticīgo Lieldienu galda neatņemama sastāvdaļa.
Vislabāk pashu gatavot Zaļajā ceturtdienā, jo tad to varēsiet saglabāt svaigu veselu nedēļu pēc Lieldienām.

Nepieciešams:

400 g biezpiena;
125 ml saldā krējuma;
50 g sviesta;
100 g cukura;
2 olas;
100-200 g svaigu vai žāvētu augļu un ogu;
sauja mandeļu;
pustējkarote vaniļas cukura;

Pagatavošana:

1. Biezpienu izberž caur sietu, pievieno saputotu sviestu un saputotas olas, pielej saldo krējumu, pieber cukuru un vaniļas cukuru. Vsu izmaisa un liek katlā uz nelielas uguns karsēt, nepārtraukti maisot. Masa nedrīkst sākt vārīties.

2. Pirms vārīšanās temperatūras sasniegšanas katlu noņem no uguns un biezpiena masu atdzesē.

3. Padzisušai pievieno augļus un riekstus, izmaisa, liek ar marli izklātā traukā, pārliek pāri marles stūrus, uzliek slogu un liek nostāvēties uz 24 stundām.