Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 0



Derīgi padomi par sīpoliem

No sirmas senatnes līdz pat mūsu dienām, sīpoli ir un paliek vieni no neaizstājamākajiem dārzeņiem mūsu uzturā.

Vai zināji, ka:

-Pirms sīpolu griešanas nazi vajag norīvēt ar sāli,

-Ja sīpols ir ļoti sīvs, tad tas jāiegremdē aukstā ūdenī, un sīvums pazudīs,

-Ar sīpolu miziņu novārījumu var nokrāsot buljonu, kas palielina tā uzturvērtību, bagātina ar vitamīniem un uzlabo izskatu,

-Lai cepot sīpoli iegūtu zeltainu izskatu un nepiedegtu, tos vispirms apvārta miltos,

-Iesākts sīpols paliks svaigs, ja to noliks ar griezto pusi uz šķīvja, kas apkaisīts ar sāli,

-Sīpolus pirms ielikšanas zupā vēlams pārgriezt uz pusēm un viegli apcept no abām pusēm uz pannas bez sviesta,
tas saglabās zupā aromātiskās vielas, kas izgaist vārot,

-Apsalušus sīpolus nedrīkst nest siltā telpā, tos ir jāatstāj aukstumā,

-Sarīvēts sīpols uzsūc pampumu, asinsizplūdumu un uzlabo asinsriti,

-Sīpola nepatīkamo smaku var novērst, norīvējot rokas ar sāli, un pēc tam tās noskalojot ar ūdeni.