Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Dansukker niedru sīrups un kā to izmantot

Redakcija
Redakcija

Tam piemīt izteikta cukurniedru melases un karameļu garša un zeltaina krāsa, kas padarīs ēdienu aromātiskāku un kārdinošāku.Daudzi gardēži jau ir iecienījuši un novērtējuši Dzidro sīrupu, Zeltaino sīrupu un Tumšo sīrupu.

Dzidrais, Zeltainais un Tumšais sīrups ir pagatavots no cukurbiešu un cukurniedru cukura. Šie sīrupi satur dažādas pakāpes tonējumus un aromātus no cukurniedru jēlcukura, kas nosaka to krāsu un garšas īpašības. Niedru sīrups ir gatavots no cukurniedru jēlcukura, līdz ar to tas ir viskoncentrētākais, visaromātiskākais un vissaldākais no visiem sīrupiem.

Sīrups ēdienam ne tikai piešķir saldumu, bet arī izceļ pārējo ēdiena vai dzēriena sastāvdaļu īpatnējo garšu. Visi sīrupi ir piemēroti produktu pagatavošanai, lietojot tos parastā cukura vietā gan pie desertiem, gan gaļas ēdieniem un mērcēm, gan dzērieniem. Ja receptē paredzēts kausēt, grauzdēt vai šķīdināt cukuru, aizvieto parasto cukuru ar dzidro sīrupu (kausēšanas un šķīdināšanas vietā) vai kādu no tumšajiem sīrupiem (grauzdēšanas vietā) - tas ir ērti, ātri un nodrošina labāku rezultātu. Piemēram, gatavojot aukstos kokteiļus, ir parocīgi izmantot sīrupu kristāliskā cukura vietā, jo tas izšķīst daudz vieglāk un darbojas labāk, nodrošinot perfektu kokteiļa tekstūru. Tumšie sīrupi noderēs arī medus vietā ēdienos, kurus nepieciešams karsēt (karsējot, medus vērtīgās īpašības zūd, un dārgā manta tiek izšķiesta vējā).

Īpaši noderīgi sīrupi ir konditorejas izstrādājumu gatavošanā, jo tie uzlabo mīklas briešanu, padara mīklu mīkstāku un ir izcili mitruma aizturētāji. Tie neļauj maizei un citiem mīklas izstrādājumiem tik ātri izžūt, līdz ar to tie ilgāk turas svaigi, mīksti un elastīgi. Cukura sīrupu raugs pārstādā labāk un noturīgāk, nekā parasto cukuru. Tas spēj "atmodināt" pat vecu raugu. Mīkla uzbriest ātrāk un pamatīgāk, un rezultātā mēs iegūstam veselīgu un garšīgu maizi ar garāku uzglabāšanas laiku.

Niedru sīrups un Tumšais sīrups ir teicami palīgi, cepot piparkūkas, jo ar tiem viegli panākt specifisko piparkūku garšu un tumšo krāsu.

Sīrupu var izmantot kā gatavu deserta mērci, piemēram, pielejot to pie saldējuma vai pankūkām.