Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 0



Kā mazgāt traukus, lai glāzes spodras un trauki virtuvē spīd un laistās

Kādas raizes dažreiz sagādā virtuvē atstāto trauku kaudze. Tas aizņem tik daudz laika, kamēr visi trauki ir attīrīti no taukiem un tik tīri, lai pašam būtu prieks par padarīto darbu. Īpaši, ja jāmazgā dārgā servīze un iemīļotās sudraba karotītes, kuras vēlme pasniegt saviem ciemiņiem kā jaunas, bet tādēļ taču nenoliksim viņas glabāšanai kā rotu skapītī. Labāk iegaumēt dažas vienkāršas lietas, kā tās pēc izmantošanas var viegli notīrīt un saglabāt skaistas līdz nākošajai reizei, kad atkal liksim lietā.

1) Būtu labi, ja šķīvjus nevajadzētu likt kaudzē vienu uz otra, jo tādējādi, tos lietojot, trauki vieni otrus var sabojāt, noberžot un saskrāpējot.

2) Lai trauki nekļūtu trausli, tos nevajadzētu pakļaut straujai ūdens temperatūras maiņai.

3) Ja gadījies, kāds smēķētājs, kas nejauši sabojājis trauku ar traipu no cigaretes izsmēķa, to var tīrīt ar mitru korķi, kas pirms tam iemērkts sālī.

4) Trauku mazgājamo mašīnu nevajadzētu izmantot traukiem ar glazūru vai zīmējumu, lai tos nesabojātu.
Ļoti daudzus virtuvei paredzētus stikla izstrādājumus var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, tikai ūdens nedrīkst būt pārāk karsts, lai tajā ievietotās glāzes nesaplīstu.

Mazgājot stikla traukus ar rokām, ievēro!

1) Glāzes būtu ieteicams izmazgāt uzreiz pēc lietošanas. Īpaši svarīgi uzreiz izmazgāt glāzes, kurās bijis vīns, jo vīnā esošās skābes var bojāt stiklu un pēc laika tas kļūs blāvs un nespodrs.

2) Mazgājot glāzes ar rokām, nevajag izmantot pārāk karstu ūdeni, īpaši tad, ja tiek mazgāti kristāla trauki, jo citādi tie kļūs nespodri.

3) Nevajadzētu lietot pārak daudz trauku mazgājamā līdzekļa, jo tas neļaus stiklam labi nožūt un uz stikla traukiem var saglabāties pleķi.

4) Glāzes pēc mazgāšanas ar tīrīšanas līdzekli būtu ieteicams izskalot tīrā, tekošā ūdenī, lai nākošājā lietošanas reizē, līdzekļa paliekas neizmainītu dzēriena garšu.

5) Lai glāzes būtu vēl spodrākas, skalojamam ūdenim var pievienot citrona sulu.

6) Lai glāzes spodrumam netraucētu ūdens paliekas, to vispirms uz dvieļa novieto ar kājiņu uz augšu un, kad ūdens notecējis, apgriež otrādi, pēc tam noslauka glāzes kājiņu un pašu glāzi ar kustībām vienā virzienā.

Naži, dakšiņas, karotes.

1) Galda piederumi mēdz būt no dažāda materiāla un katrs jātīra citādi, taču jebkura materiāla piederumi ir pēc iespējas ātrāk jānomazgā, kamēr ēdiens nav piekaltis. Ne nažus, ne dakšas, ne karotes nedrīkst atstāt ūdenī mērcēties.

2) Galda piederumus ar perlamutra kātu mazgāt trauku mazgājamā mašīnā nedrīkst. Piederumus, kas veidoti no dažādiem materiāliem, būtu vēlams mazgāt ar rokām.

3) Galda piederumus ar koka kātiem nevajag mazgāt karstā ūdenī un pēc mazgāšanas tie uzreiz jānoslauka.

4) Ja tīrības ieviešanai izmantojat trauku mazgājamo mašīnu, pēc mazgāšanas trauki no tās uzreiz jāizņem. Metāla izstrādājumus nevajadzētu vienlaicīgi mazgāt kopā ar pārējiem piederumiem, lai nemanot uz citiem galda piederumiem nerastos rūsas traipi.

5) Sudraba piederumiem tīrīšanai jāizmanto speciālus līdzekļus vai sodas ūdeni.