Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


5 latviskie deserti ar rupjmaizi svētku galdam

Redakcija
Redakcija

Lāčplēša dienā ir īstais laiks izgaršot latviskākos no desertiem - desertus ar rupjmaizi. Spēks, pamatīgums un latviska elegance! Mēs varam lepoties ar mūsu rupjmaizi. Tādu cep tikai pie mums, un ne velti Latvijā ir radušās daudzas lieliskas receptes, kā izbaudīt mūsu mīļo maizi arī saldajā ēdienā un pat dzērienos. Būsim lepni par savu zemi un tradīcijām! Gaišus svētkus!

Rupjmaizes un siera kārtojums ar Rīgas Melno balzamu
4 personām

Sastāvdaļas

120 g rupjmaizes rīvmaizes
150 ml dažādu ogu mērces
40 ml Rīgas Melnā balzama

40 g kaltētu dzērveņu
200 g saldā krējuma
100 g maskarpones siera
40 g pūdercukura
100 g ābolu biezeņa

Pagatavošana

1. Uzbriedina rupjmaizes rīvmaizi. Var briedināt vieglā cukura sīrupā vai ogu sulā. Rīvmaizi ber uz paplātes un liek grauzdēties karstā krāsnī 5-7 min. Ļauj atdzist un sajauc rīvmaizi kopā ar 2/3 ogu mērces un Melno balzamu.

2. Dzērvenes izmērcē karstā ūdenī. Saldo krējumu saputo, tad pievieno maskarpones sieru un pūdercukuru. Saputo līdz vieglām un mīkstām mākoņu putām. Jāputo uzmanīgi – nedrīkst pārkult! Beigās iecilā ābolu biezeni un iejauc uzbriedušās dzērvenes.

3. Traukā pamīšus kārto maizes masu un krējumu tā, lai virsējā kārtā būtu maizes masa. Gatavos kārtojumus liek ledusskapī un atdzesē.

Atlikušo ogu mērci izmanto, pasniedzot ēdienu.

Receptes autors - Kaspars Jansons

Rupjmaizes kārtojums ar dzērvenēm
4 porcijas

Sastāvdaļas

200 g sausas, sadrupinātas rupjmaizes
100 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa
300 g dzērveņu
200 g saputota putukrējuma
100 g sarīvētas tumšās šokolādes

Pagatavošana

Izkaltētu, sasmalcinātu rupjmaizi piesūcina ar cukura sīrupu. Glāzē pamīšus kārto rupjmaizi, dzērvenes un putukrējumu. Pārkaisa ar rīvētu šokolādi.

Receptes autors - Lauris Aleksejevs




Rupjmaizes un brūkleņu Panna Cotta
4 - 6 personām

Sastāvdaļas

350 ml saldā krējuma
3 ēd. kar. rupjmaizes rīvmaizes
1 sauja brūkleņu
110 g Dansukker želejas cukura „Multi”
1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
Ogas dekorēšanai

Pagatavošana

Saldo krējumu uzvāra, pievieno kanēļa cukuru, želejas cukuru un rīvmaizi, kārtīgi izmaisa. Kad mazliet padzisis, pievieno brūklenes. Gatavo masu lej deserta trauciņos vai glāzēs un atstāj sastingt. Pasniedz dekorētu ar ogām.

Receptes autors – Lauris Aleksejevs




Rupjmaizes kārtojums ar Farīna cukuru un vaniļas cukuru
10 porcijas

Sastāvdaļas
300 g izkaltētas un samaltas rupjmaizes
3 ēd. karotes Dansukker Farīna cukura
10 ēd. kar. dzērveņu ievārījuma
300 g putukrējuma
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Pagatavošana

Rupjmaizi sajauc ar Farīna cukuru un kārto deserta traukā pamīšus ar dzērveņu ievārījumu un putukrējumu, kas saputots kopā ar vaniļas cukuru. Desertu veido trīs kārtās.

Receptes autors - Lauris Aleksejevs




Jāņogu un rupjmaizes morss

Sastāvdaļas

6 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
4 rupjmaizes šķēles
700 ml ūdens
4 - 5 saujas jāņogu
1 sauja ledus

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas liek blenderī un sajauc.












Šīs receptes sastādīja Dansukker