Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Ekonomiskais deserts – uzpūtenis. 3 gardas receptes

Uzpūteni pagatavot nav grūti. Tas neprasa daudz laika un naudas, bet ir ļoti garšīgs. Varat variēt ar dažādām garšām un atrast sev tīkamāko.

Ābolu uzpūtenis

Nepieciešams:
4 porcijām

250 g ābolu(var izmantot arī ābolu sulu, tad izlaižam receptes pirmo daļu)
250 ml ūdens
100 g mannas
100 g cukura
1 litra piena
Kanēlis

Pagatavošana:

1. Ābolus ar visu mizu sagriež, pārlej ar ūdeni un vāra, līdz tie gandrīz izšķīduši. Tad izberž caur sietu vai sablendē (kopā ar nelielu šķidruma daudzumu), pievieno cukuru, kanēli un mannu, un katliņā maisot, uzbriedina.

2. Masu nedaudz atdzesē, lej bļodā un saputo stingrās putās. Pasniedz ar pienu.

Rudzu miltu uzpūtenis

Nepieciešams:
6 porcijām

rozīnes, žāvētas melnās plūmes vai aprikozes
1glāze rudzu miltu
500 ml ūdens
100 g mannas
100 g cukura
1 litrs piena
brūkleņu-ābolu ievārījums pēc garšas,
vanilīns pēc garšas

Pagatavošana:

1. Sasmalcina žāvētos augļus, aplej ar nelielu daudzumu verdoša ūdens un 5 minūtes atstāj uzbriest.

2. Katliņā ieber rudzu miltus,pievieno uzbriedinātos augļus vai rozīnes, pakāpeniski lej klāt verdošu ūdeni un veiklām kustībām maisa,lai neveidotos kunkulīši. Masai jābūt krēmīgai.

3. Tad pēc garšas pievieno ievārījumu, izmaisa un padzesē.

4. Mazliet siltu puto, līdz izveidojas gaisīga masa. Ja būs ļoti biezs,tad labi neputosies.
Pasniedz ar pienu.

Rabarberu uzpūtenis

Nepieciešams:
6 porcijām

3 resni rabarberu kāti
500 ml ūdens - 500 ml
100 g mannas
100 g cukura
1 litrs piena

Pagatavošana:

1. Nomizo un sagriež rabarberus, vienalga, cik lielās ripiņās, ja nepatīk dzīsliņas, grieziet smalkāk, liek katliņā un pārlej ar ūdeni.

2. Vāra līdz izjūk, tad pievieno cukuru pēc garšas. Beigās pievieno mannu. Masu atdzesē, lai tā būtu nedaudz silta, tad kuļ līdz masa kļūst gaiši balta, šajā laikā var pievienot vēl cukuru.
Pasniedz ar pienu.

Labu apetīti!