Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Latvijas labākos restorānus vērtēs Michelin līmeņa ševpavāri

Redakcija
Redakcija

Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijā tiks noskaidroti “Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015” un pirmo reizi restorānus vērtēs 100% starptautiska žūrija, kuru veidos Michelin līmeņa šefpavāri no Baltijas, Eiropas un Skandināvijas. Žūrija restorānus vērtēs līdz gada beigām, bet “Ekselence 30 labāko restorānu Latvijā 2015” saraksts tiks paziņots 2016. gada sākumā.

„Man ir patiess prieks, ka pateicoties ģenerālsponsora „Ekselence”, kā arī sponsoru „Live Riga”, „airBaltic” un „Aldaris” atbalstam trešo gadu pēc kārtas varam noskaidrot labākos restorānus Latvijā un šī projekta ietvaros uz Latviju varam uzaicināt Michelin līmeņa šefpavārus no dažādām valstīm,” stāsta projekta vadītājs Normunds Norenbergs.

“Progress novērojams tikai tad, kad paši sev uzstādām augstākus mērķus, uzliekam augstāku latiņu. Mūsuprāt, šis konkurss, Latvijas restorāni un, galvenais, to apmeklētāji tikai iegūs, jo tos ieradīsies novērtēt pieredzējusi apbalvotu šefpavāru komanda no tuvākām un tālākām valstīm. Šī ir arī iespēja Latvijai izcelties ar savu gastronomijas piedāvājumu. Mēs jau tagad varam lepoties ar Rīgu kā Baltijas gastronomijas centru, bet tagad mums būs iespēja sevi parādīt un pierādīt vēl plašākā reģionā,” papildina Normunds Staņēvičs, AS Rīgas piena kombināts (Food Union) valdes priekšsēdētājs.

“LIVE RĪGA jau vairākus gadus mārketinga kampaņās kā vienu no būtiskākajiem iemesliem Rīgas apmeklēšanai izceļ tieši lieliskas kvalitātes restorānus un talantīgus šefpavārus. Starptautiskas žūrijas piesaistīšana restorānu vērtēšanai ir nozīmīgs solis, kas piešķirs topam lielāku uzmanību un uzticamību starptautiskā mērogā,” piebilst Vita Jermoloviča, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētāja.

Labāko restorānu noskaidrošana norit divās kārtās - vispirms restorānu nozares eksperti, gardēži, žurnālisti un blogeri atdod savas balsis par labākajiem restorāniem, bet pēc tam, ņemot vērā iegūtos rezultātus, restorānus vērtē starptautiska žūrija, kurā, atšķirībā no pagājušā gada, šogad būs tikai ārvalstu šefpavāri, kas ar aviokompānijas „airBaltic” reisiem ieradīsies Rīgā, lai iesaistītos restorānu vērtēšanā un palīdzētu noteikt „Ekselence 30 labākos restorānus Latvijā 2015”. Ārvalstu šefpavāri restorānus apmeklēs individuāli un žūrijas sastāvs līdz pat apbalvošanas ceremonijai alus muzejā „Aldara alus darbnīca”, tiks turēts noslēpumā.

“Mūsuprāt, labs restorāns, nav iedomājams bez laba alus. Latvijā gan alus baudīšanas kultūra ārpus mājas vēl ir pašā attīstības sākuma stadijā, tādēļ ceram, ka arvien vairāk Latvijā labāko restorānu saviem apmeklētājiem ieteiks baudīt alu, kā arī izmantos šo brīnišķīgo dzērienu savās ēdienu receptēs, tādējādi vēl vairāk veicinot alus un ēdienu kultūras attīstību,” saka “Aldara” valdes locekle Laura Krastiņa.

Labāko restorānu saraksts tiek veidots, lai pievērstu sabiedrības uzmanību Latvijas restorānu kultūrai, izceltu restorānu kvalitāti un veicinātu to apmeklēšanu.