Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Ar žuljēnu pildīti kārtainās mīklas groziņi

Žuljēns ir brīnumgards ēdiens, taču pildīt to var ne tikai nelielos trauciņos, bet arī groziņos, kas gatavoti no kārtainās mīklas.

Nepieciešams:

450 g kārtainās bezrauga mīklas
200 g svaigu šampinjonu
150-200 g jebkura cietā siera
1 sīpols
1 vārīta vistas fileja
20 g sviesta (cepšanai)
1/2 glāze krējuma
1 ēdamkarote miltu
1/2 tējkarote sāls
šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
1 ola (pārsmērēšanai)

Pagatvošana:

1. Plāni izrullē kārtaino mīklu un ar glāzes palīdzību izspiež no tās aplīšus.

2. Pusi izgriezto aplīšu atliek malā, pārējos ar mazāka izmēra glāzīti apļa centrā izspiež mazākus aplīšus tā, lai veidotos mīklas gredzeni.

3. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, uz tā vispims izkārto lielos apļus, pēc tam tiem pa virsu liek mīklas "gredzenus". Katru gredzenu pārsmērē ar sakultu olu.

4. Cepešpannu ievieto cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā un cep apmēram 15 minūtes. Cepšanās laikā tiem kārtīgi jāpaceļas tā, lai veidotos tāds kā groziņš.

5. Tikmēr gatavo žuljēnu. Sīpolu notīra un smalki sagriež. Šampinjonus un vārīto vistas fileju sagriež nelieos gabaliņos

6. Uzkarsētā pannā nelielā sviesta daudzumā vispims apcep sīpolus (līdz tie kļūst caurspīdīgi), tad pievieno sagrieztos šampinjonus un cep tik ilgi, līdz iztvaiko liekais šķidrums (apmēram 5-7 minūtes), tad pievieno gabaliņos sagrieztu vistu, sāli, muskatriekstu un turpina cept vēl apmēram 2 minūtes. Pēc tam pieber miltus, uz smalkās rīves sarīvētu sieru un pievieno krējumu, visu samaisa un sautē divas minūtes, tad pannu noņem no uguns.

7. Ar gatavo žuljēnu piepilda kārtainās mīklas groziņus.

     [+] [-]

, 2014-02-23 13:39, pirms 10 gadiem
Nu,vispār,tie nav kārtainās mīklas groziņi.Tos sauc par VOLOVĀNIEM.Volovānus, tiešām,taisa no kārtainās neraudzētās mīklas.Un groziņi ir groziņi,bet tornīši ir tornīši.

     [+] [-]

, 2014-02-24 12:56, pirms 10 gadiem
Man labāk patīk izteikties latviski. Volovāni cilvēkiem neko neizsaka, toties groziņi- tas ir katram latvietim saprotams. Saprotams arī, ka vidum jābūt tukšam, bt tornītis izskatās nedaudz citādāk cilvēka izpratnē. Uzskatu, ka ne vienmēr jāizmanto svešvārdi.