Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 0



Ko likt galdā vecgada vakarā, lai nākošais- Pūķa gads būtu veiksmīgs

Vecgada vakariņas ir tā ēdienreize, kurai parasti gatavojas īpaši: uz galda tiek likti skaistākie trauki un gatavoti īpaši ēdieni. Ideālā variantā šiem ēdieniem jāatbilst nākošā gada simbolikai. 2012 gads paies zem Melnā Ūdens Pūķa zīmes. Pēc seno ķīniešu kalendāra Pūķis ir mitoloģiska būtne, kas izceļas ar stipru veselību un labu apetīti. Viņam garšo delikateses, un priekšroku šis radījums dod izteikti svaigiem produktiem. Tāpēc, gatavojot ēdienus šī gada svētku galdam, vēlams atteikties no pusfabrikātiem un konserviem. Starp citu, šogad nebūs piemērota arī tradicionālā "siļķe kažokā", par cik tā tiek gatavota iepriekšējā dienā.

Vēlams, lai visi ēdieni, kas likti galdā, būtu gatavoti pēdējā- 31. decembra- dienā. Par cik Pūķim patīk viss svaigais, ēdieni, kas ielikti ledusskapī, viņaprāt, domāti suņiem, nevis varenai uguni spļaujošai radībai.

Nākošā gada stihija ir ūdens, tāpēc parūpējieties par to, lai uz galda būtu zivis un citi jūras produkti. Šai reizei labāk izvēlēties vērtīgu zivi, taču, ja maciņa biezums to neatļauj, derēs arī kāda vienkāršāka zivs, ja vien skaisti to izdekorēsiet.
Galdā jāliek arī gaļa, jo Pūķis pārtiek ne tikai no dārzeņiem un zivīm.

Lai izpatiktu šai neparastajai ugunīgajai būtnei, ieteicams bagātīgi ēdieniem pievienot tādas garšvielas kā melnie smaržīgie pipari, kardamons, baziliks, koriandrs, čili pipari un paprika. Par vakara naglu var kļūt liesmojošs deserts vai gaļas ēdiens, kas pārliets ar konjaku un aizdedzināts. Tikai neaizmirstiet, ka pasniedzot šādu ēdienu galdā, jāievēro drošības noteikumi.

Lai nākošo gadu jūs pavadītu veiksme, vēlams pagatavot kādu ēdienu, kura sastāvā būtu ķirbis. Piemēram, kubiņos sagrieztu ķirbi varat pamērcēt medū, ievietot cepeškrāsnī, pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem un pūdercukuru. Gatavu pasniegt kopā ar putukrējumu.

Vārdu sakot, ja pieredzējusi saimniece ņems talkā fantāziju un pacietību, viņas sagatavotie ēdieni ne tikai iepriecinās ģimeni (radus, draugus), bet arī pielabinās skarbo Pūķi.