Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 0



Saldēta melones un biezpiena kūka

Ja vēlies kādu pārsteigt ar neparastu kūku, izmēģini pavisam neierastu recepti.

Kūkas pagatavošanai nepieciešamie produkti:
200 g Selga cepumi;
70 g nesālīts sviests;
1 melone;
1 greipfrūts;
115 g pūdercukurs;
6 ēdamkarotes ūdens;
400 g biezpiens;
300 g saldais krējums;
Tortes garnēšanai:
3 mandarīni;
dažas jāņogas;
krāsainie graudiņi.

1. Ar olīveļļu viegli ietauko formu, kurā tiks pagatavota kūka.
2. Selgas cepumus salauž smalkos gabaliņos un pēc tam tos ieber maisiņā un izrullē ar mīklas rulli, lai cepumi būtu labi sadrupināti.
3. Nelielā traukā izkausē sviestu, iemaisa cepumus un visu sajauc kopā. Masu liek formā, pieblietē ar karoti un liek saldētavā, lai sasalst, kamēr tiek gatavots pildījums:

1) Smalki sarīvē greipfrūta mizu un no augļa izspiež sulu.
2) Traukā uzkarsē ūdeni ar cukuru un maisa līdz cukurs izkūst. Kad tas sāk vārīties, turpina vārīt 20 minūtes bez maisīšanas. Izveidoto sīrupu noņem no uguns un pielej sagatavoto greipfrūtu sulu un sarīvētās miziņas. Visu samaisa.
3) Caur sietu izberž biezpienu, pielej greipfrūtu sīrupu un samaisa. Tad viegli sakuļ saldo krējumu un to iecilā pagatavotajā maisījumā.
4) Pirms pildījuma pievienošanas gar formas malām savieto melones šķēlītes. Tad masu pilda formā un saldē līdz tā paliek pavisam bieza.

4. Pienācis laiks tortes garnēšanai. Šajā gadījumā tortes vidū no krāsainajiem graudiņiem izveidots jubilāra gadu skaits un ar mandarīna daiviņām un jāņogām izdekorētas tortes malas.