Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 0



Brīnumdaris baklažāns. Violetais lieko tauku un holesterīna ienaidnieks

Baklažāns tiešām ir īsts brīnumdaris. Tas palīdz gan taukus sadedzināt, gan arī garšo kā īsta delikatese.

Itāļu mīlulis- baklažāns- spējīgs ne tikai sniegt baudu ikvienam gardēdim, bet arī paātrina vielmaiņu, kā rezultātā krietni vien paātrina svara zaudēšanu. Baklažāns tik tie;s;am ar rekordlielu ātrumu izvada no mūsu organisma holesterīnu. Bez tam, šis dārzenis saturveselu kokteili minerālvielu un vitamīnu. Tajā atrodams kālijs, magnijs, dzelzs un varš, kas rūpējas par tavu slaido vidukli.

Vēl šis violetais draugs palīdz atbrīvoties no liekā šķidruma. Bet pats galvenais- baklažāns- tās ir šķiedrvielas, un jūs taču zināt, cik svarīgas tās ir svara zaudēšanā. tieši šķiedrvielas svara zaudēšanas laikā ir atbildīgas par "pareizas" zarnu trakta mikrofloras dzīvotspēju. Baklažāni palīdz kontrolēt bada sajūtu un ātri no organisma izvadīt visu lieko. Nu, vai tad nav brīnums?

Liekam Vidusjūras viesi cepeškrāsnī

Jūs jau droši vien zināt, ka baklazāns ļoti iecienīts ir Vidusjūras virtuvē. Arī mums vajadzētu šo brīnumgardo dārzeni gatavot līdzīgi, kā to dara itālieši, pievienojot tam citus vērtīgus un garšīgus produktus, piemēram, baziliku, tomātus, olīvas. Aromāts būs debešķīgs!

Piedāvājam arī burvīgu un vienkāršu recepti, kas lieliski derēs gan pusdienām, gan vakariņām.

Cepeškrāsnī cepts baklažāns ar tomātiem un zaļumiem

Nepieciešams:

1 baklažāns,
1 tomāts,
zaļumi (pēc jūsu izvēles, taču es ieteiktu noteikti pievienot baziliku),
olīveļļa.

Pagatavošana:

1. Veselu baklažānu ievieto cepeškrāsnī un cep gatavu. Lai tas nepārsprāgtu, pirms cepšanas vairākās vietās baklažānu sadursta ar dakšiņu.

2. Gatavu baklažānu izņem no cepeškrāsns un nedaudz atdzesē, tad sagriež kubiciņos.

3. Sagrieztajiem baklažāna gabaliņiem pievieno kubiņos sagrieztu tomātu, sasmalcinātus zaļumus un mazliet olīveļļas. Visu samaisa.

Rezultāts ir neticami garšīgs. Nezinātājs pat nevarēs iedomāties, ka šis ir mazkaloriju ēdiens tiem, kas vājē.

Labu apetīti!

Uzmanību! Ņemiet vērā, ka gardajam brīnumdarim baklažānam piemīt viena īpatnība- tā miziņa satur solanīnu, tāpēc to labāk neēst.