Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 0



Ceptas garneles

Šobrīd lielveikali piedāvā ievērojamas atlaides daudziem produktiem, tostarp arī garnelēm. Izmantosim? Bez tam garneles satur daudz taukskābju, kas ir vajadzīgas, lai sirds būtu vesela, un receptē iekļautie puravi organismam piegādā fluoru, kas savukārt spēcina zobus. Garšīgi un veselīgi!

Nepieciešams:

500g vidēji lielu garneļu (nolobītas, ar asti, bez galvas),
1 puravs,
2 daiviņas ķiploka,
100g siera,
2 ēdk. rīvmaizes,
125g krējuma,
1 ēdk. citronu sulas,
1/8l zivju buljona,
olīveļļa,
sāls,
pipari,
zaļumi.

Pagatavošana:

Puravu sagriež plānās ripiņās, ķiploku sasmalcina mazos gabaliņos. Sieru sarīvē un sajauc ar rīvmaizi. Sakarsētā pannā īsu brīdi pasautē puravus un ķiplokus, tad pievieno zivju buljonu un krējumu, un apmēram 3 minūtes uz lielas liesmas vāra, līdz šķidrums ir gandrīz iztvaicējies. Liek karstumizturīgā formā un nedaudz atdzesē. Garneles noskalo aukstā ūdenī, nosusina, apslaka ar citronu sulu un liek uz puraviem. Visam pārkaisa sāli un piparus. Pa virsu uzkaisa siera un rīvmaizes maisījumu. Garneles cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 10 minūtes, līdz siers ir izkusis un garneļu gaļa kļuvusi balta, bet čaulas pie astes kļuvušas sarkanas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.