Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Rīgas Dzirnavnieks” uzsāk jaunās labības pieņemšanu no zemniekiem

Redakcija
Redakcija

Šodien viens no lielākajiem graudaugu pārstrādātājiem Latvijā AS „Rīgas Dzirnavnieks” ir pieņēmis pirmās šīs sezonas kviešu ražas. Saistībā ar uzņēmuma ambiciozajiem attīstības plāniem Latvijā un eksporta tirgos, uzņēmums kopumā šogad plāno iepirkt par 20% vairāk graudu jeb 120 000 tonnas. Uzņēmums savu izaugsmi saredz tieši eksporta tirgos – šobrīd “Rīgas Dzirnavnieks” produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā uz 20 valstīm pasaulē, tostarp Ķīnu, Āfrikas un Tovo austrumu valstīm, kur augstu novērtē Latvijas produkcijas kvalitāti.

Žilvinas Pakeltis, AS „Rīgas Dzirnavnieks” valdes loceklis: „Šogad Latvijā laikapstākļi bija labvēlīgi graudaugiem gan ziemā, gan vasarā, ko nevar teikt par vēlākām graudaugu attīstības stadijām vasarā, kas rada nenoteiktību par gaidāmajām ražām un to kvalitāti. Bet mēs ceram uz labvēlīgiem laikapstākļiem turpmākās nedēļas, kas varētu nozīmēt pēdējo gadu laikā augstākās graudaugu ražas Latvijā.”

Pirmā raža ir saņemta no LPKS “Kalnakrogs Agro” Zemgalē, Bauskas novads.

“Rīgas Dzirnavnieks” plāno iegādāties līdz pat 130 000 tonnām graudu – kviešus, rudzus un auzas, tostarp bioloģiskos graudus. Kā atzīst Ž.Pakeltis šogad uzņēmums plāno iegādāties vairāk labības, it īpaši auzas un bio graudus, ņemot vērā uzņēmuma attīstības plānus Latvijā un eksporta tirgos. Uzņēmums pēdējo gadu laikā uzsācis strauju eksporta tirgu apgūšanu, un šobrīd eksportē graudaugu produktus uz dažādām Eiropas valstīm, kā arī uz Ķīnu, Āfrikas valstīm un uz Tuvo austrumu valstīm. Savukārt vietējam tirgum uzņēmums plāno paplašināt sortimentu ar jauniem graudaugu produktiem, tostarp auzu un bioloģiskajiem.

Uzņēmums ir vienīgais graudaugu pārstrādātājs Latvijā, kas klientiem piedāvā plašu miltu sortimentu. Tas ir svarīgi klientiem, kuriem augstākās kvalitātes milti nodrošina stabilāku ražošanas procesu.

Šogad graudu cenas saglabā dažādību, un šobrīd tās ir nedaudz augstākas nekā pērn sezonas sākumā.

Informāciju sniedza:
Žilvinas Pakeltis