Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 0



Padomi olu vārīšanai

Daži padomi, kas tev noderēs, vārot olas.

1. padoms:

Izvārītu olu nedrīkst atstāt karstā ūdenī; tā nekavējoties jāiegremdē aukstā, citādi olu būs grūti nolobīt.

2. padoms:

Ja gribi izvārīt olas, kurām stingrs olas baltums, bet dzeltenums šķidrs, tad liec olas aukstā ūdenī, un no brīža, kad ūdens sāk vārīties, skaiti trīs minūtes.

3. padoms:

Lai, vāroties, ola neiztecētu, ja tās čaumala ieplīsusi, pievieno ūdenim 1 tējkaroti sāls.

4. padoms:

Ja vēlies izvārīt mīkstu olu, tad liec olu verdošā ūdenī un vāri 2 minūtes.

5. padoms:

Ja vēlies gatavot salātus, kuriem jāpievieno vārītas olas, tad būs nepieciešamas cieti vārītas olas. Tādā gadījumā olas jāliek verdošā ūdenī un jāvāra 10 min.

6. padoms:

Lai, nesaplēšot čaumalu, varētu uzzināt, vai ola vārīta vai jēla, pagriez to uz galda virsmas kā "spēļu vilciņu''. Ja ola vārīta, tā skaisti griezīsies uz riņķi vairākas reizes, savukārt jēla ola pēc pāris apgriezieniem apstāsies.