Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Divgadīgajam Kasparam ir nepieciešama palīdzība!

Redakcija
Redakcija

Kaspars ir gaidīts bērns Līgas un Artūra Dombrovsku ģimenē. Arī tagad savos 2.5 gados viņš izskatās kā mazs eņģelītis. Taču kopš dzimšanas puisēnam ir nopietnas problēmas ar veselību. Viena kājiņa viņam ir īsāka nekā otra par divpadsmit centimetriem. Tas ir ļoti daudz.

Jautājums bija tāds: vai bērns vispār varēs staigāt.

Būdami apmulsuši, vecāki sāka meklēt informāciju visur, kur vien iespējams. Konkrētus padomus, ko darīt šādā situācijā, mediķi viņiem nesniedza. Vienkārši paziņoja, ka šis gadījums ir Latvijā vienīgais, arī pasaulē rets. Kā bieži vien notiek, ģimene palika ar savām problēmām vienatnē.

Pēc tam ārsti piedāvāja veikt operāciju kājiņas pagarināšanai, pie tam par izejmateriālu izmantot kaulu no veselās kājas. Pie tam ir zināms, ka Latvijā ar tādiem gadījumiem neviens vēl nav iepriekš saskāries, proti, tas būtu eksperiments ar risku un neparedzamiem rezultātiem. Vecāki izlēma neriskēt ar bērna veselību. Un sāka meklēt pieredzējušus speciālistus ārpus valsts robežām.

„Es domāju, ka nekad nepiedošu sev, ja neizmēģināšu visas iespējas. Iedomājos, ka izaugs mans dēls un jautās man, kāpēc visi bērni staigā un skrien, bet viņš ir ratiņkrēslā. To es nevēlos pieļaut. Tāpēc darīšu visu, lai Kaspars varētu augt tāpat kā visi,” saka Artūrs.

Galu galā tika izvēlēta klīnika netālu no Minhenes, kur ir liela operāciju pieredze analoģiskos gadījums. Artūrs un Līga kopā ar Kasparu tur ir bijuši jau divas reizes.

„Tur ārstiem ir kopīgs skatījums uz problēmu, konkrēts plāns un milzīga pieredze,” stāsta Artūrs. Vācu speciālisti deva cerību: visu var labot. Un rezultāti būs pozitīvi – uz visiem 100 procentiem. Taču ceļš būs smags un sarežģīts. Kopumā Kasparam būs jāpārcieš trīs operācijas: kājiņa un pēda būs jāiztaisno, bet pēc tam jāpagarina kauls. Galvenā operācija Kasparam tiks veikta 4.5 gadu vecumā. Bet līdz tam laikam obligāti ir jānēsā speciāli izgatavota ortoprotēze. Un jābrauc uz klīniku uz izmeklējumiem.

Pirmā Kaspara protēze maksā 4.5 tūkstošus eiro. Centrs Vaivari sedza daļu no izdevumiem – 2 500 eiro. Pārējo summu, kā arī izdevumus braucienam un konsultācijām ģimene sedza pati.

Patlaban Līga un Artūrs vāc līdzekļus nākamajam braucienam uz klīniku, kam jānotiek februārī. Ir jārisina jautājums par turpmāko ārstēšanu. Jāpielabo ortoprotēze un jāizgatavo jauna. Šī pakalpojuma cena ir augsta – 36 000 eiro. Ģimenei tādas naudas nav. Ar lūgumu pēc palīdzības viņi vērsās ziedot.lv, kur atvērts palīdzības konts Kasparam.
Dombrovsku ģimene dzīvo Jelgavā. Artūrs katru dienu brauc uz Rīgu, viņš ļoti daudz strādā, lai apmaksātu visus nepieciešamos izdevumus. Taču zēns aug un problēma aug kopā ar viņu. Savos 2.5 gados Kaspars ir gudrs, jautrs, visu laiku grib palīdzēt mammai. „Fēns, lietussargs un vecs telefons ir pogām tagad ir Kaspara mīļākās rotaļlietas. Viņam patīk pētīt dažādu tehnisko ierīču detaļas,” saka Līga. Ziemassvētku vecīti viņš vēl nav redzējis un šogad tiksies ar viņu pirmo reizi. Dāvanas Kaspars, protams, gaida, taču ar mantām pagaidām spēlējas maz. Visvairāk viņam patīk kustēties, lēkāt pa dīvānu – viss, kas viņam sagādā milzu piepūli.

Tagad liela daļa summas jau savākta portālā ziedot.lv. Pietrūkst aptuveni 12 000 eiro. Bet uz klīniku Vācijā jābrauc jau februārī. Nepieciešama mūsu palīdzība.

Mazā Kaspara tētis teica, ka sapratis vienu svarīgu lietu: nekad nevar padoties. Pat ja visa pasaule nesapratīs un teiks, ka neko nevar mainīt, ir jādara viss iespējamais. Un nekad nevar nolaist rokas.

Labdarības telefons 90006383 (1.42 eiro) strādās, lai palīdzētu divgadīgajam Kasparam Dombrovskim. Palīdzēt var arī
https://www.ziedot.lv/palidziba-kas...
Fonds "Ziedot.lv"
Reģ. Nr.: 40008078226
SWEDBANK
Bankas kods HABALV22
Konta Nr. LV95HABA0551006150241
Mērķis Palīdzība Kasparam Dombrovskim
Ziedojot fondam"Ziedot.lv", privātpersonas un uzņēmumiem ir tiesības saņemt ienākuma nodokļa atlaidi.