Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Sākas labdarības akcija „Uzzied eņģeļu koks”

Redakcija
Redakcija

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība maija pirmajā pusē rīko labdarības akciju „Uzzied eņģeļu koks”, kuras ietvaros dažādos dārzkopju iecienītos pasākumos pret ziedojumiem neizārstējami slimu bērnu aprūpei mājās tiks izplatīti krāšņi ziedošu koku un krūmu stādi. Labdarības akcijas stendus varēs atrast gan 1. un 2. maijā Stādu parādē Siguldā, gan 16. maijā Nacionālā botāniskā dārza gadatirgū Salaspilī, gan vairākos tirdzniecības centros.

„Uzzied eņģeļu koks” ir labdarības akcija, kuras ietvaros jau otro gadu maija sākumā pret ziedojumiem tiek izplatīti dažādi krāšņi ziedošu koku un krūmu stādi. Katrs, kurš iegādāsies šādu stādu, atbalstīs kādu ģimeni, kuras bērns sadzīvo ar neizārstējamu slimību. Kociņš augs, bet ģimenei būs vairāk spēka cīnīties ar saslimšanu. Ar Latvijas stādaudzētavu atbalstu akcijai saziedoti vairāki simti dažādu krāšņi ziedošu kokaugu. Akcijas stendos varēs iegādāties gan augļu kokus un krūmus, gan acis un sirdi priecējošus krāšņumaugus.

Uzzied eņģeļu koks labdarības stendus varēs atrast:

1. un 2. maijā Stādu parādē Siguldā;
9. un 10. maijā tirdzniecības centros „Damme” un „A7” Rīgā un „Dauga” Ogrē;
16. maijā Nacionālā botāniskā dārza gadatirgū Salaspilī.

Papildus stādu tirdzniecībai pret ziedojumiem, 16. maijā Nacionālajā Botāniskajā dārzā notiks arī ekskluzīvu stādu izsole, bet 10. maijā plkst. 15:00 – Mātes dienai veltīts labdarības koncerts – svētbrīdis Rīgas Doma baznīcā. Ģimenes var atbalstīt arī, piezvanot uz ziedojuma tālruni 90006588 un ziedojot akcijas atbalstam 1,42 eur.
Akcijas stendus pasākumos varēs atpazīt pēc vizuālā noformējuma, bet pašus kokus – pēc zaros iekārta eņģeļa. Visi ziedojumi, ko iegūs par stādiem, tiks izmantoti, lai palīdzētu ģimenēm un viņu bērniem grūtajā cīņā ar neizārstējamām slimībām.

Akcija „Uzzied eņģeļu koks” ir Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības iniciatīva, kuras mērķis ir vākt ziedojumus, lai bērniem ar neizārstējamām saslimšanām un viņu ģimenes locekļiem nodrošinātu visaptverošu aprūpi mājās. Biedrības aprūpē ir pāri par 160 ģimenēm, kuru atvases sadzīvo ar dažādām onkoloģiskām, ģenētiskām, neiroloģiskām un cita veida saslimšanām, slimības saasinājumu dēļ šiem bērniem ilgs laika periods būtu jāpavada slimnīcā, taču no tā var izvairīties, nodrošinot pacientam un viņa ģimenei medicīnisku, psiholoģiski, sociālu un garīgu aprūpi mājās. Tā, ka valsts atbalsts ģimenēm, kuru atvases sadzīvo ar neizārstējamām slimībām, ir nepietiekams, biedrība šim mērķim vāc ziedojumus.