Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Laumai savākts 2184 eiro, nepieciešami - vismaz 25 000

Redakcija
Redakcija

Gandrīz pusotru gadu desmit gadus vecā jelgavniece Lauma cīnās ar smagu slimību – kaulu vēzi. Lai gan neiet viegli un situācija ir sarežģīta, meitene un viņas ģimene dzīvo ar ticību uzvarai pār slimību. Šobrīd Laumai sākta jaunas paaudzes ķīmijterapijas kurss, kuru diemžēl valsts neapmaksā, tādēļ ģimenei ļoti nepieciešams sabiedrības atbalsts. Dažu nedēļu laikā, pateicoties līdzcilvēku labajām sirdīm, savākti 2184 eiro, bet nepieciešamā summa ir vairāk kā desmit reizes lielāka.

«Pirms operācijas Lauma saslima ar Noro vīrusu, un, lai nenokavētu operāciju, jo atlikt tās nedrīkstēja, bija jāveic ļoti intesīva terapija, kas bija ļoti dārgs process, un iztērēta tika teju visa privātā un arī saziedotā nauda,» atklāj Laumas tētis.
Šobrīd mietenei, kuras izturību un spēju smaidīt gūtajā cīņā, sākta ķīmijterapijas kurss ar jaunas paaudzes medikamentu "Olaparib". Izmeklējumos tas pierādījis efektīvu iedarbību uz metastāzēm, un Laumas ģimenes cer, ka arī realitātē tā būs. Minētais līdzeklis ir tabletēs un sola saudzīgāku ietekmi uz meitenes organismu un mazākas blaknes, tiesa - līdzeklis jālieto praktiski nepārtraukti. Tā kā līdzeklis ir eksperimentāls, valsts finansējumu tam nepiešķir.

Februārā sākumā Laumai bija operācija kājai, ārsti atzina, ka viss noritējis gana labi, bet diemžēl nācies upurēt daļu no meitenes kājas. No tās palicis pavisam maz, bet pastāv iespēja, ka iepriekš pa ziedotajiem līdzekļiem iegadāto protēzi izdosies pielāgot.

Drīzumā sekos vēl viena operācija plaušām un vēl viens ķīmijterapijas kurss, bet pēc tā visa aprīļa beigās tiks veikti atkārtoti padziļinātie izmeklējumi.

«Jāsaka, ka, neskatoties uz visu, Lauma pietiekami labi atkopusies, un beidzot izgāja ārā. Mēs ticam, ka viss izdosies,» piebilst Laumas tētis, pateicoties visiem, kuri jau ir palīdzējuši viņa ģimenei smagajā cīņā ar vēzi. Jāpiebilst, ka šogad jūlijā Laumai paliks 11 gadi, un ģimene cer, ka uz šo jubileju meitene saņems vislabāko dāvanu – ziņu, ka vēzis ir uzvarēts.

Augstāk minētie medikamenti astoņām dienām izmaksā 2457,90 eiro, bet Laumai tie nepieciešami vismaz mēnesim, tādējādi tikai medikamentu iegādei nepieciešami aptuveni 10 000 eiro, nerunājot par pārbaudēm un operācijām. Pēc aptuvenajām aplēsēm, kopējās izmaksas tuvākajam pusotram mēnesim ir kā minimums 25 000 eiro, tādēļ ģimene cer uz sabiedrības atbalstu.

Ja vēlaties palīdzēt Laumai, ziedojumus ar norādi «Laumas ārstēšanai» var veikt:
Biedrība «Labdarības lapa Snowflake»
Reģ.nr.: 40008234435
Konti: AS SEB Banka LV88UNLA0050023989404
PAYPAL: inga@snowflake.lv
Ziedojumu tālrunis: 90006180 (Maksa par zvanu EUR 1,42)
90006776 (Maksa par zvanu EUR 7,11)

Jāpiebilst, ka biedrībai piešķirts sabiedriskā labuma statuss, kas paredz būtiskas nodokļu atlaides ziedotājiem.