Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Pievienojieties akcijai Eņģeļi pār Latviju arī šajā gadā!

Redakcija
Redakcija

Tuvojas Ziemassvētku laiks un līdz ar to gada sirsnīgākā labdarības akcija Eņģeļi pār Latviju ir klāt! Latvijas iedzīvotāju atsaucība un labestība katru gadu pārsteidz un apliecina spēju grūtos brīžos būt saliedētiem un iejūtīgiem. Tāpēc arī šogad ikviens tiek aicināts pievienoties Eņģeļi pār Latviju, palīdzot ar savu ziedojumu, tā ienesot daudzās smagi slimu bērnu ģimenēs spēku un cerību kādai mazai sirsniņai veseļoties.

LNT, Ziedot.lv, Swedbank un Rimi veidotā labdarības akcija Eņģeļi pār Latviju ir pierādījums tam, ka, apvienojot spēkus kopīgam mērķim, spējam darīt lielas lietas un palīdzēt tik daudziem bērniem visā Latvijā. Šogad palīdzību gaida 16 gadus vecā Līga Samanta, viengadīgā Adria, septiņus gadus vecais Timofejs un piecus gadus vecā Ance. Lai bērni dzīvotu, kopumā nepieciešami 47 302 eiro. Ziedot var portālā Labdarības projekti - ziedot.lv, Rimi un Supernetto veikalos, Swedbank internetbankā un filiālēs, kā arī zvanot uz 90006383 (maksa par zvanu 1.42 eiro). Ziedojumi tiek vākti ārstniecībai un rehabilitācijai, kas nav iekļauta valsts apmaksātajos medicīnas pakalpojumos, tādēļ sabiedrības līdzdalība un atbalsts ir ļoti nepieciešams.

Sargeņģeļus gaida

Mazulīte Adria piedzima ļoti maziņa, svēra vien 2480 gramus. Adria ir uzstādīta diagnoze – Volfa-Hiršhorna sindroms. Adria nerāpo, nerunā, nepieņemas svarā un ir guloša. Ģenētiskās saslimšanas dēļ meitenītei ir biežas un smagas lēkmes. Vecākiem ir smagi noskatīties mazās meitiņas ciešanās, un viņi cenšas atvieglot Adria dzīvi. Meitene šobrīd saņem logopēda, fizioterapeita un ergoterapeita palīdzību, ir dietologa un ģenētika uzraudzībā. Diemžēl Adria pati nespēj sakošļāt un norīt ēdienu un ikdienai nepieciešama medicīniskā pārtika. Valsts šo palīdzību neapmaksā un izdevumi gulst uz ģimenes pleciem. Lai Adriai varētu speciālo medicīnas pārtiku, gadā nepieciešami 2952 eiro.

Ance bija ļoti gaidīts bērniņš. Grūtniecība un dzemdības noritēja bez sarežģījumiem un līdz 8.dzīves mēnesim meitenīte attīstījās atbilstoši vecumam. Taču bērna attīstība pēkšņi apstājās, meitenīte visu laiku bija sagurusi un neaktīva. Ance nestaigāja, neizrunāja skaņas, bija skaidri redzama ķermeņa asimetrija. Veicot izmeklējumus, nekādas ģenētiskas izmaiņas netika konstatētas un noteikta neskaidras izcelsmes psihomotorās attīstības aizture sakarā ar agrīnu centrālās nervu sistēmas bojājumu, koordinācijas un valodas attīstības aizture. Lai palīdzētu Ancei, vecāki uzsāka intensīvus rehabilitācijas pasākumus, kas arī deva rezultātus. 2 gadu vecumā Ance beidzot sāka staigāt un attīstījās valoda. Ir novērojami uzlabojumi, kas vieš ģimenei cerības palīdzēt meitiņai. Pašlaik nepieciešami regulāri rehabilitācijas pasākumi Latvijā, kas uzlabos meitenītes runu, psihoemocionālo un fizisko attīstību. Lai Ance saņemtu nepieciešamo rehabilitāciju, gadā kopā nepieciešami 7400 eiro.

Līga ir dzimusi priekšlaicīgi, 7.grūtniecības mēnesī. Uzreiz pēc piedzimšanas meitenei tika noteikta diagnoze – bērnu cerebrālā trieka. Saslimšanas dēļ nav attīstījušies kāju muskuļi un kāju saites. 7 gadu vecumā Līgai Latvijā tika veikta ortopēdiska operācija, lai pagarinātu cīpslas abām kājām. Pēc veiktās operācijas Līga daļēji spēja nostāties uz savām kājām. Arī saņemtie rehabilitācijas pakalpojumi Nacionālajā rehabilitācijas centrā Vaivari – ārstnieciskā vingrošana, baseina apmeklējumi, dūņu vannas un masāžas procedūras ir devušas pozitīvu rezultātu meitenes attīstībā. Līga ir aktīva un ļoti centīga meitene. Nostāties pašai uz savām kājām ir pusaudzes lielākais sapnis. Šo cerību var piepildīt operācija Minhenes ortopēdiskajā klīnikā. Ģimene ir pozitīvi noskaņoti un tic, ka viss izdosies, lai Līgas Samantas dzīve kļūtu pilnvērtīga. Lai Līga varētu veikt operāciju Minhenes ortopēdiskajā klīnikā, nepieciešami 33 450 eiro.

Timofejs ir zinātkārs zēns, kurš ļoti vēlas piedalīties visā apkārt notiekošajā. Diemžēl zēnam ir Viljamsa sindroms, kas izpaužas kā lēna fiziskā un garīgā attīstība, stabilitātes trūkums un aizkavēta valodas attīstība. Timofejam trīs mēnešu vecumā tika veikta aortas koraktācijas operācija. Visus šos gadus puisītis bija ārstu uzraudzībā. Izejot kārtējo pārbaudi tika konstatēts, ka zēnam nepieciešama atkārtota steidzama sirds operācija. Tā tika veikta 2014. gadā Deutsches Herzzentrum Berlin klīnikā, Latvijas valsts apmaksāja šo operāciju. Tika novērsti radušies sarežģījumi zēna sirsniņai. Tagad zēns ir patstāvīgā Berlīnes klīnikas uzraudzībā. Divas reizes gadā jādodas uz klīniku uz konsultāciju un izmeklējumiem. Šos braucienus valsts neapmaksā, un diviem braucieniem gadā kopā nepieciešami 3500 eiro.

Ziedojiet un kļūstiet par bērnu sargeņģeli!