Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Labdarības projekts Zaļā lampa: Palīdzesim Madarai sākt staigāt!

Redakcija
Redakcija

Mēs lūdzam palīdzību mazajai Madarai – janvārī viņa kļūs deviņus gadus veca, mācās 2. klasē, mīļākais priekšmets ir matemātika, patīk darboties pie datora, lasīt grāmatas. Meitenītei ir bērnu cerebrālā trieka un visus šos gadus brālis

Madara ir ļoti mērķtiecīga meitenīte. To viņa jau ir pierādījusi, cīnoties ar savu slimību. Meitenītei ir bērnu cerebrālā trieka. Madarai 2013.gadā tika veikta veiksmīga operācija Minhenes ortopēdiskajā klīnikā. Pirms tam Madara staigāja ar grūtībām, nevarēja noturēt līdzsvaru. Meitenītei bija abpusēji saīsinātas ahilla cīpslas, paaugstināts muskuļu tonuss kājās, sevišķi tas bija jūtams, kad Madariņa nostājas uz kājām. Pēc veiktās operācijas Madaras gaita uzlabojās. Tas bija iespējams, pateicoties Madaras uzņēmībai un ieguldītajam darbam no mediķu puses. Tagad meitene izmanto rollatoru vai ratiņkrēslu tikai, lai pārvarētu lielākus attālumus.

Madara regulāri saņem fizioterapiju, ergoterapiju un mūzikas terapiju. Madara rehabilitācijas nolūkos saņēmusi reitterapiju un suņu terapiju. Šī terapija devusi pozitīvu dinamiku meitenes attīstībā, kā arī Madara ļoti iemīlējusi šos dzīvniekus.

Lai saglabātu jau sasniegto Madaras veselībā un vēl vairāk uzlabotu fizisko attīstību, nepieciešama regulāra rehabilitācija Latvijā:

- vingrošanas nodarbības pēc īpašas metodes - 4800 eiro;

- nodarbības gaitas trenažierī - 1600 eiro;

- fizioterapija - 120 eiro;

- ergoterapija - 360 eiro

- neirologa konsultācijas - 105 eiro

Gadā Madaras pilnvērtīgai un regulārai rehabilitācijai kopā nepieciešami 6985 eiro.

Kā mēs varam palīdzēt?

Fondā ziedot.lv ir izveidota iniciatīva ar mērķi ziedot Madarai.

Radio Baltkom labdarības projekta Zaļā lampa ietvaros visu nedēļu var zvanīt pa tālruni 9000 63 83, tādejādi ziedojot 1.42 eiro Madaras veselībai.

Lai Ziemassvētku dienās notiek brīnums!

"Zaļā lampa" – tā ir radio Baltkom autorprogramma, kas iznāk sadarbībā ar fondu Ziedot.lv, kā arī ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu.