Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Oskaram steidzami nepieciešama līdzcilvēku palīdzība. Palīdzēsim notikt brīnumam!

Redakcija
Redakcija

Viņš ir asprātīgs, labsirdīgs un uzticīgs. Viņu patiesi interesē viss, kas notiek apkārt. Viņš smaida, sapņo un visu laiku dzied. Nezinot 16 gadus vecā Oskara Keiša stāstu, diez vai var nojaust, ka viņš pārcietis jau 8 operācijas, divreiz ir piedzīvojis klīnisko nāvi. Pēc Oskara piedzimšanas ārsti viņam uzstādīja veselu plejādi ar neizārstējamām diagnozēm, praktiski neatstājot nekādas cerības. Taču viņa unikālā mamma nolēma, ka diagnoze – tas vēl nav spriedums. Un izdarīja neiespējamo.

Oskars tika kristīts savas dzīves trešajā dienā, dzemdību nama reanimācijā. Dzemdībās mazajam puisēnam bija asinsizplūdums galvā, un ārsti teica, ka viņš nodzīvos vien dažas dienas. Mamma steidzami palūdza atnākt mācītāju un savu labāko draudzeni, lai viņa kļūtu par krustmāti. Oskars izķepurojās, un tas bija brīnums.

Reanimācijā Ņina ar Oskaru pavadīja vairākus mēnešus: viņam mācīja elpot, norīt siekalas, tika veiktas speciālas procedūras, lai atvērtos plaušas. Sākumā viņš tika barots caur zondi, pēc tam ar karotīti, viņš varēja norīt tikai tad, kad raudāja, tāpēc nācās mazulim speciāli kniebt, lai raud.

Reanimācijā Ņina iemācījās darīt visu, kas jāmāk pieredzējušai medmāsai. Un pateicoties tam, viņa ne reizi vien pati ir pārvarējusi kritiskos brīžus ar dēlu.

фото

Pēc tam sekoja vēl vairākas sarežģītas operācijas, 30 rehabilitācijas kursi Latvijā, delfīnterapijas kursi Krimā, intensīvi kursi Truskavecā. Nodarbības katru dienu – caur bailēm, sāpēm, asarām...

Patalabn Ņina viena pati audzina dēlu. Viņai ļoti palīdz vecāki (abiem ap 70, ir invaliditāte), Oskara krustmāte un draugi. Arī Oskara tētis bija visu laiku līdzās līdz 4 gadu vecumam – visgrūtākajos brīžos. Un viņa vīram ir ļoti pateicīga.

Ņina saprata, ka viņai nav tiesības nolaist rokas.

Kādā ārstu seminārā viens no lektoriem parādīja kolēģiem pusgadu veco Oskaru kā bezcerīga bērna piemēru, kurš nekad nestaigās un būs prātā atpalicis. Ņina toreiz neizturēja, paņēma mazuli azotē, pateica visiem „paldies” un devās prom.

Ņina ir pārliecināta, ka tādi bērni kā Oskars ir šajā pasaulē, lai iemācītu būt gudriem un mīlēt. Viņai patīk doma, ka visi cilvēki cits citam ir kā taureņi un ziedi: ideālā varianatā mums cits citam ir jādāvā prieks, jāpalīdz, jāatsaucas. Un viņa ir pateicīga visiem, kas šajā neparastajā stāstā pasniedza palīdzīgu roku. Un tādu cilvēku bija daudz.

фото

11.martā Oskars kļuva 16 gadus vecs. Zēns mācās vispārizglītojošā skolas 8.klasē. Savās iespēju robežās Oskars dzīvo pilnvērtīgu dzīvi. Zēnam ļoti patīk dziedāt un dejot, bet kustību traucējumu dēļ puisim šo sapni neizdodas piepildīt.

Viņam ir daudz draugu, un ļoti laba sirds.

Vēl viņam mājās ir kaķene. Vispār jau mammas solītajam kaķēnam bija jabūt rozā krāsā. Tieši tāds kaķēns piedzima paziņu kaķenei. Neviens nevēlējās to ņemt, bet Oskara acis iedegās. Tieši toreiz viņš bija pārcietis trīs acu operācijas, un mamma vēlējās dēlu kaut kā iepriecināt. Taču saimnieki pārdomāja, un tas zēnu apbēdināja. Tad Ņina aizveda viņu uz veterināro klīniku.

Ārsts teica, ka ir viens kaķēns, un viņs tikko kā pārcietis operāciju. Mediķis parādīja melnu kaķēnu, kuram bija palikusi tikai viena acs, pie tam tajā pusē, kur arī Oskaram bija veikta pēdējā operācija. Zēns nekavējoties paņēma kaķēnu klēpī. Tā Oskaram un Ņinai uzradās kaķēns Ļusja. Oskars un Ļusja saprotas ļoti labi – varbūt tāpēc, ka viņiem ir līdzīgas problēmas?

Šī gada februārī ģimene vērsās ZiNa clinic (Čehija) ortopēdijas nodaļā, lai speciālisti novērtētu esošo situāciju. Konsultācijā tika rekomendēta operācija abām kājām, kas dotu iespēju augt kauliem bez papildus deformācijas, kas uzlabos Oskara gaitu un stāju. Ārstiem ir labvēlīga prognoze.

Operāciju vēlams veikt pēc iespējas ātrāk, jo Oskara straujā augšana negatīvi ietekmē kaulu stāvokli. Ar operācijas palīdzību to var novērst. Operācijas laiks ir nozīmēts 15.aprīlis, kas vairs nedod laiku ģimenei iekrāt līdzekļus operācijas apmaksai.

Ortopēdiskajai operācijai Oskaram un tam sekojošai regulārai rehabilitācijai kopā nepieciešami 6000 eiro.

Mūsu labdarības tālrunis 9 000 63 83 (1.42 eiro par zvanu) visu šo nedēļu strādā, lai palīdzētu Oskaram.

Ziedot iespējams arī ziedot.lv mājaslapā.