Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Mazajai Sofijai atlicis pavisam maz laika. Palīdzēsim!

Redakcija
Redakcija

Pagājušajā nedēļā tika sākta ziedojumu vākšanas astoņus gadus vecajai Sofijai, kuras dzīvību apdraud cīņa ar audzēju kreisajā nierē un metastāzēm abās plaušās. Šobrīd no klīnikas Ķelnē saņemts rēķins par 40 000 eiro, kura apmaksa ļautu veikt Sofijai diagnostiku Vācijā un pēc tās sākt ārstēšanu. Mazās Sofijas un viņas vecāku vienīgā cerība ir sabiedrības atbalsts, jo cerības uz valsts finansējumu šī rēķina apmaksai pielīdzināmas nullei, turklāt rēķina apmaksa jāveic līdz šā mēneša beigām.

Kopš 2013.gada, kad meitenītei diagnosticēja audzēju, viņa pārcietusi 55 ķīmijas terapijas. Latvijas speciālisti šo gadu laikā ir centušies meitenītes veselības stāvokli uzlabot, taču pēdējās analīzes rāda, ka situācija ir pasliktinājusies, tādēļ bērna vecāki vienīgo cerību meitas glābšanai saskata operācijā un cilmes šūnu pārstādīšanā Vācijā.
Atgādināsim, ka audzēju kreisajā nierē Sofijai diagnosticēja 2013.gada novembrī, pēc kā tika nozīmēta pirmsoperācijas ķīmijas terapija. Tā paša gada decembrī Sofijai tika veikta nefrektomija – nieres izņemšana, pēc kuras atkal sekoja neskaitāmas ķīmijas terapijas gada garumā. 2014.gada beigās Sofija tika izrakstīta no slimnīcas ar pozitīvu rezultātu – analīzes rādīja, ka pēc ārstēšanas kursa metastāzes nekur nav konstatētas. Taču pusgadu vēlāk plaušu tomogrāfija diemžēl konstatēja negaidītāko – tā uzrādīja vairākus metastāžu perēkļus plaušās, un kopš tā brīža atkal tika sākta ķīmijas terapija, kas līdz šim būtiskus uzlabojumus nav devusi - lai gan pati lielākā metastāze no 12 mm vienu brīdi bija samazinājusies līdz 7 mm, tagad tā atkal palielinājusies.
Sākotnēji prognozētās izmaksas par Sofijas ārstēšanu Vācijā bija aptuveni 220 000 eiro. Tagad Ķelnes klīnikas mediķi snieguši precīzākus nosacījumus ārstēšanai, proti, jāapmaksā 40 000 eiro, kas iekļauj sevī pilnu diagnostiku Vācijā, kā arī ārstēšanās pirmo fāzi. Pēc tam, izanalizējot saņemtos izmeklējumu rezultātus, tiks sniegts precizēts ārstēšanās plāns un arī precizēta summa, kas pēc mediķu pašreizējām prognozēm svārstās no 150 000 līdz 250 000 eiro.

Sofijas ģimene līdz pēdējam cerēja uz valsts finansējumu Sofijas ārstēšanai, līdzīgi kā tas pirms laika bija ar mazo Artūru, kuram nieru audzēju arī ārstēja Vācijā, taču sarunas par valsts finansējuma piešķiršanu, kā skaidro Sofijas mamma Nellija, no Latvijas mediķu puses tikšot sāktas tikai tad, kad viņiem tiks iesniegts detalizēts ārstēšanas plāns no Vācijas, kuru savukārt nav iespējams izveidot, kamēr nav veikta pilna diagnostika Vācijā. Jāpiebilst, ka līdz šim Sofijas ģimene nav arī sagaidījuši nekādu iniciatīvu no meiteni ārstējošo mediķu puses, meklējot viņai labāko ārstēšanas veidu ārvalstīs – klīniku, kurā gatavi uzņemt Sofiju, vecākiem izdevās atrast, pateicoties «Labdarības lapas Snowflake» aktivitātēm. «Saprotu, ka vienīgais, uz ko vēl varam cerēt – sabiedrības atbalsts, lai savāktu 40 000 eiro un dotos uz Vāciju. Laika atlicis pavisam maz – ja rēķinu neapmaksāsim līdz 29.janvārim, nākamais mēnesis Sofijai var izrādīties arī pedējais,» atzīst Sofijas mamma.

Ar biedrības «Labdarības lapa Snowflake» atbalstu līdz šim brīdim Sofijas ārstēšanai ir izdevies savākt nedaudz vairāk kā 8000 eiro, un tas nozīmē, ka trūkst vismaz 32 000 eiro, nerunājot par ceļa izdevumiem. Vēlmi palīdzēt Sofijai izteikusi arī labdarības organizācija «Ziedot.lv», kura apņēmusies savos sociālos tīklos un citos resursos publicēt informāciju par atbalsta sniegšanu Sofijai, izmantojot «Labdarības lapu Snowflake». Ja vēlaties palīdzēt Sofija pēc iespējas ātrāk doties uz slimnīcu Vācijā un ar jaunām cerībām sagaidīt devīto dzimšanas dienu šā gada rudenī, ziedojumus ar norādi «Sofijas ārstēšanai» var veikt:

Biedrība "Labdarības lapa Snowflake"
Reģ.nr.: 40008234435
Banka: AS SWEDBANK
Konts: LV08HABA0551039748727
PAYPAL: snowflakechildren@gmail.com
Ziedojumu tālrunis: 90006180 (Maksa par zvanu 1.42 Eur)
Jāpiebilst, ka biedrībai piešķirts sabiedriskā labuma statuss, kas paredz būtiskas nodokļu atlaides ziedotājiem.
Biedrība “Labdarības lapa Snowflake” izveidota uz sociālā tīkla Facebook Labdarības labas “Snowflakes” bāzes. Šajā laikā palīdzēts vairāk kā 100 ģimenēm visā Latvijā, sagādājot viņām ne tikai apģērbu, mēbeles un citas sadzīves lietas, bet arī sniedzot finansiālu atbalstu gan ārstniecībai, gan citiem mērķiem. Biedrības valdes locekles Linda Freiberga un Inga Karlinska šā gada decembrī saņēma balvu “Gada brīvprātīgais Jelgavā 2015”, jo labdarības jomā darbojas bez atlīdzības.