Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Mazajai Nensijai ir vajadzīga Jūsu palīdzība

Redakcija
Redakcija

Mazajai zilacītei Nensijai Krēsliņai ir tikai 4 gadiņi. Šai jaukajai meitenei ir iedzimta galvas smadzeņu anomālija un attīstības aizture. Viņa vēl neprot nedz staigāt, nedz runāt, bet viņai vēl ir iespējams palīdzēt. Tagad ir radusies izdevība veikt pilnīgu izmeklēšanu, noteikt precīzu diagnozi un uzsākt ārstēšanu, taču tas maksā ļoti dārgi. Nensijas jaunie vecāki to nevar apmaksāt.

Nensija ir mīļākais un vienīgais bērniņš ģimenē. Nensijas mamma un tētis dzīvo Valmierā. Kad viņi iepazinās, tā bija mīlestība no pirmā skatiena. Drīzumā šai pasaulē pieteicās arī mazā Nensija. Jaunie vecāki bija neizsakāmi priecīgi un ļoti gaidīja savu pirmdzimto meitiņu.

Grūtniecība noritēja pavisam normāli, un Ineta – Nensijas mamma – jutās labi. Pēc ārstu aprēķiniem mazulītei bija jānāk pasaulē decembra sākumā, 2009. gadā. Vecāki ar prieku gatavojās meitiņas piedzimšanai – pirka drēbītes, rotaļlietas un visu nepieciešamo, lai mazulītei nodrošinātu lielisku nākotni!
2009. gada 9. novembrī Ineta ieradās uz kārtējo apskati pie ginekologa. Todien viss bija kārtībā – māmiņa jutās labi, bērniņa rādītāji bija normāli. Taču naktī Inetai noplūda augļūdeņi un nācās steidzami doties uz slimnīcu. Dzemdības bija ilgas un mokošas, tādēļ ārsti nolēma veikt ķeizargriezienu. Jaunajai māmiņai klājās grūti, bet viņa tikai uztraucās par meitiņu, kuras nākšana pasaulē ilga 19 stundas. Pēc 6 dienām abas tika izrakstītas no slimnīcas.

Pirmie seši Nensijas dzīves mēneši bija brīnišķīgi. Vecāki regulāri veda mazulīti uz pārbaudēm pie ģimenes ārsta, veica visas potes, rūpējās par meitiņas attīstību un priecājās par viņas panākumiem.
Taču ar laiku vecāki pamanīja, ka kaut kas tomēr nav kārtībā – meitiņai jau bija jāprot noturēt galviņu un attīstīties vairāk. Noraizējušies viņi devās uz konsultāciju pie neirologa, lai noskaidrotu, kas kaiš mazajai Nensijai un kā viņai palīdzēt, ko darīt. Diemžēl nekādu skaidru atbildi neirologs nevarēja sniegt.

Vecākiem ar meitiņu nācās apmeklēt vēl daudzus ārstus gan Valmierā, gan Rīgā pirms tika noteikta aptuvenā diagnoze: iedzimta galvas smadzeņu anomālija, spastiskā tetraparēze un motorās attīstības aizture. Nensijai tika piešķirta invaliditāte.

Māmiņa ar tēti darīja visu iespējamo, lai palīdzētu savai meitiņai. Tika izietas visas pieejamās procedūras. Pateicoties rehabilitācijas kursiem, kuri tika regulāri izieti Valmierā, bērniņš iemācījās stabili noturēt galviņu, rāpot un piecelties kājās. Šobrīd Nensija jau var noiet dažus soļus, turoties māmiņai vai tētim pie rokas.
Mazulīte ir ļoti emocionāla un dzīvespriecīga, labprāt smaida un smejas, spēj pateikt skaņas, dažkārt pat viņai izdodas pateikt veselu vārdu. Nensija ir savā veidā apķērīga – ar žestiem viņa var paskaidrot, ko grib. Viņai ļoti patīk rotaļāties un viņa ar interesi skatās multfilmas.

Mazā Nensija turpina attīstīties, lai arī ļoti lēni. Šobrīd ir jāveic izmeklējumi, lai noteiktu precīzu diagnozi viņas slimībai. Un tāda iespēja ir Krievijas Zinātņu akadēmijas Cilvēka smadzeņu izpētes institūtā Sanktpēterburgā, kur zinātnieki pēta galvas smadzeņu slimības. Šis institūts ir piekritis uzņemt Nensiju un veikt izmeklēšanas. Taču vispirms ir jādodas uz Sanktpēterburgu, lai konsultētos ar speciālistiem šajā institūtā un veiktu izmeklēšanas, pēc kurām tiks noteikts ārstēšanas un rehabilitācijas plāns.

Pavisam ir vajadzīgi 13 827 lati (19 674 eiro).

Jaunajiem vecākiem nav tik daudz naudas. Māmiņa nestrādā, jo viņai ir visu laiku jābūt kopā ar mazo Nensiju, bet ar tēva nelielo algu tikko pietiek, lai segtu pārtikas un īrētā dzīvokļa izmaksas.
Māmiņa un tētis ļoti mīl savu meitiņu un viņu kvēlākais sapnis ir, lai meitiņa atveseļotos un iemācītos staigāt un runāt. Konsultācija un diagnosticēšana Sanktpēterburgā ir viņu vienīgā cerība. Viņi tic, ka ar labsirdīgu cilvēku atbalstu Nensijai tiks noteikta precīza diagnoze, nozīmēta ārstēšana un viņu mīļotā meitiņa spers drošākus soļus un runās droši, un izbaudīs pilnvērtīgu bērnību.

Aicinām zvanīt pa tālruni 9 000 6782 un ziedot 1 latu (1,42 eiro) Nensijas diagnozes noteikšanai un rehabilitācijas kursa iziešanai. Lai palīdzētu meitenītei izveseļoties, Jūs varat ziedot arī jebkādu citu summu ar pārskaitījumu uz zemāk norādītajiem bankas kontiem, maksājuma mērķī ierakstot „Fonds” Nensija Krēsliņa”.

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis""
Reg. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

-SWEDBANKA- Swift : HABALV22
LV56 HABA 0551 0256 3242 3
-NORDEA- Swift : NDEALV2x
LV50 NDEA 0000 0832 0470 0
-DNB NORD- Swift : RIKOLV2X
LV79RIKO0002013211470
-CITADELE- Swift : PARXLV22
LV94 PARX 0013 4195 7000 1
paypal: paypal@varonis.lv

Sākumlapa @ « Varonis.lv » - Labdarības..., facebook.com