Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Latvijā meklē viesģimenes diviem bērniem, kas cietuši karadarbībā Ukrainā

Redakcija
Redakcija

Biedrība „Alianse Latvija bez bāreņiem” meklē Latvijā viesģimeni, kas pavasarī uz vienu mēnesi varētu uzņemt divus Ukrainas karadarbībā cietušus bērnus, trešdien pavēstīja biedrības valdes locekle Irina Čžou.

Astotā 15 ukraiņu bērnu grupa mūsu valstī ierodas aprīlī, taču diviem bērniem no tās pagaidām nav izdevies atrast viesģimenes.

"Šobrīd aktīvi meklējam un aicinām atsaukties Latvijas ģimenes, kas vēlas un var palīdzēt diviem zēniem no Ukrainas, lai viņi atgūtos no pārdzīvojumiem dzimtenē," viņa teica.

Vienpadsmit gadus vecais Vladislavs ir piedzīvojis visas kara šausmas. Lai paglābtos no apšaudēm, zēns ilgu laiku kopā ar mammu, tanti un viņas četriem bērniem mitinājies šaurā, mitrā pagrabā, kur viņam bijis bail.

Arī Andrejs (11) atklāj, ka pusotra gada laikā viņa ģimene piedzīvojusi neskaitāmas apšaudes, nakšņojuši pagrabā un nepārtraukti lūguši Dievu, lai karadarbība beigtos. Vienpadsmitgadīgais zēns patiešām cer, ka drīzumā iestāsies miers.

Ja esat ar mieru pielikt savu roku karadarbībā cietušo Ukrainas bērnu sociālajā rehabilitācijā un uzņemt savā ģimenē uz vienu mēnesi zēnus, lūdzu atsaucieties, rakstot uz e-pastu info@labb.lv.

"Alianse Latvija bez bāreņiem" īsteno rehabilitācijas programmu „No ģimenes ģimenei”. Tās gaitā mūsu valstī jau pabijuši 112 bērni no Ukrainas, kas viesojušies 67 ģimenēs. Bērni no karadarbībā cietušajām ģimenēm uz mēnesi tiek uzaicināti uz dažādām valstīm, tostarp uz Latviju, lai izietu sociālu rehabilitāciju. Bērni dzīvo ģimenēs, kamēr viņu vecāki izmanto šo laiku, lai iekārtotu savu dzīvi jaunā vietā, atrastu mājokli un darbu vai arī atgrieztos mājās un atjaunotu kara nopostīto mitekli.

Vairāk informācijas par projektu Alianse Latvija bez bāreņiem