Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Palīdzēsim atvieglot mazajam Tomasam ciešanas

Redakcija
Redakcija

Tomasam ir tikai 5 gadi. Jau kopš dzimšanas zēnu vajā smagas slimības – viņš pārcieta meningītu, hidrocefāliju, bronhiālo astmu. Taču šausminošāko diagnozi viņam noteica pirms pusgada – 1. tipa cukura diabēts. Mazajam zēnam ir tik ļoti nestabils cukura līmenis asinīs, ka viņam var iestāties koma jebkurā brīdī. Tomasam var palīdzēt tikai īpašais insulīna pumpis.

Tomass piedzima 2008. gada 20. septembrī. Jau nākamajā dienā viņš nonāca intensīvās terapijas palātā, jo zīdainītis nevarēja ēst pastāvīgu krampju dēļ. Ārsti konstatēja mazulim ļoti retu Latvijā slimību – listeriozi. Ar šo diagnozi ārsti izvairījās dot vecākiem optimistiskas prognozes par mazuļa izdzīvošanu. Bet Tomass izdzīvoja.
Ar to cīņa par veselību nebeidzās. No dzemdību nama mazo Tomasu ar mammu nosūtīja uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, kur bērniņam atklāja meningītu, pēc tam – hidrocefāliju. Pateicoties ārstu profesionalitātei un vecāku rūpēm, mazulis uzvarēja arī šīs slimības.
Divu gadu vecumā Tomasam strauji pasliktinājās redze, un kopš tā laika viņam ir jāvalkā brilles. Trīs gadu vecumā zēnam sākās bronhiālā astma, kuras dēļ gandrīz katru mēnesi mazulis vairākas nedēļas pavadīja slimnīcā. Taču mazais Tomass un viņa vecāki iemācījās tikt galā arī ar šo slimību.
Neskatoties uz šausmīgajām slimībām, kuras Tomass pārdzīvoja jau pirmajās savas dzīves dienās, ar laiku viņš atguvās, auga un attīstījās, un ar lielu prieku apmeklēja bērnudārzu. Taču šī gada aprīlī viņam atklāja jaunu slimību. Vecākus satrauca, ka mazulim visu laiku slāpst – bērns dzēra ļoti daudz ūdens, bet nevarēja remdēt savas slāpes, un jutās arvien vairāk noguris, vājš un nomākts. Vecāki noraizējās par bērna stāvokli un nekavējoties devās pie ģimenes ārsta.

Kad ārsts ieraudzīja Tomasa asins analīžu rezultātus, viņš nekavējoties noteica, ka Tomasu ir jāhospitalizē – cukura līmenis asinīs pārsniedza normu 5 reizes! Pēc izmeklējumiem Tomasam diagnosticēja 1. tipa cukura diabētu.

Vecāki bija tuvu izmisumam – tik mazam bērniņam atkal uzbruka smaga slimība!
Šobrīd Tomass katru dienu saņem divas injekcijas gurnā un vismaz trīs injekcijas vēderā. Ņemot vēra, ka cukura līmenis zēnam ir ļoti svārstīgs, to ļoti bieži ir jāmēra ar glikometru, kas nozīmē vēl dūrienus pirkstiņos. Dažkārt šie dūrieni un injekcijas ir jāveic ik pēc divām stundām.

Bērniņa pirksti uz rokām un kājām ir klāti ar adatu dūrieniem, tie sāp. Cukura līmenis ir tik ļoti nepastāvīgs, ka bērnam jebkurā brīdī var notikt lēkme un var iestāsies koma. Tomasam var palīdzēt jauns mūsdienīgs aparāts – insulīna pumpis, kurš ar īpašu katetru tiek piestiprināts uz vēdera un tas darbojas līdzīgi kā vesela cilvēka aizkuņģa dziedzeris. Šis aparāts nepārtraukti veic mērījumus un kontrolē cukura līmeni asinīs, un ievada precīzu insulīna devu, ja mērījumā konstatēta novirze no cukura līmeņa normas.

Šis insulīna pumpis ļautu mazajam Tomasam dzīvot bez pastāvīgiem adatu dūrieniem cukura līmeņa mērīšanai asinīs un bez dūrieniem zāļu ievadīšanai. Tas būtu liels atvieglojums slimam bērniņam!

Aparāts maksā ļoti dārgi – tā cena ir Ls 2033, turklāt tam ir nepieciešami maināmie katetri, sensori un kartridži, kuru kopējā vērtība sasniedz 350 latus mēnesī. Tomasam šis pumpis ir jālieto vismaz vēl divus gadus, tas nozīmē, ka palīdzība būs vajadzīga vēl divu gadu laikā.

Pavisam ir vajadzīgi Ls 10 900,00 / EUR 15 509,30.

Tomasa vecākiem nav tik daudz naudas. Agrāk zēna mamma strādāja divos darbos, taču viņai nācās pamest darbu, lai koptu slimo dēlu, barotu viņu stingri noteiktajos laikos, veiktu injekcijas.
Nenoliedzami, šis aparāts ir ļoti dārgs, bet tā ir vienīgā iespēja atvieglot slimā bērniņa ciešanas un pasargāt viņu no komas iestāšanās riska.
Jūs varat palīdzēt mazajam Tomasam, zvanot pa ziedojumu tālruni 9 000 6782 (maksa par zvanu Ls 1,00 / EUR 1,42).

Lai palīdzētu Tomasa vecākiem iegādāties bērnam vajadzīgo insulīna pumpi, Jūs varat ziedot jebkādu vēlamo summu uz zemāk norādītajiem kontiem, maksājuma mērķī ierakstot „Fonds: Tomass Cviguns”.

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis""
Reg. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift: HABALV22
LV56HABA055102563242 3
-NORDEA- Swift: NDEALV2x
LV50NDEA0000083204700
-DNB NORD- Swift: RIKOLV2X
LV79RIKO0002013211470
-CITADELE- Swift: PARXLV22
LV94PARX0013 419570001

paypal: paypal@varonis.lv

Tomass Cviguns, 5 gadi @ « Varonis.lv » -...
facebook.com