Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Maksimilians katastrofiski zaudē svaru... Palīdzēsim viņu glābt

Redakcija
Redakcija

Maksimilians ir gadu un četrus mēnešus vecs, bet viņa svars atbilst sešus mēnešus veca bērna svaram. Pēdējā pusgada laikā mazuļa svars arvien krītas, samazinās kustību aktivitāte rociņās un kājiņās. Viņš ļoti vēlas sākt staigāt un rotaļāties, bet nevar to izdarīt. Maksimilians cieš no retas saslimšanas, bet ārsti Latvijā nevar noteikt viņa diagnozi. Lai noteiktu precīzu diagnozi un izplānotu ārstēšanu, viņam ir nepieciešami izmeklējumi ārzemju klīnikā.

Maksimilians piedzima vesels bērniņš. Un pirmajos sešos dzīves mēnešos gluži kā visi bērni priecēja vecākus.

Pusgada vecumā mazulis jau svēra 7400 g. Pēkšņi viņš smagi saslima. Bērnam bija augsta temperatūra – dažkārt termometrs rādīja pat 40 grādus. Ātrās palīdzības brigāde aizveda mazuli uz slimnīcu.

Pēc tās slimības nezināma iemesla dēļ viņš sāka atteikties no mātes piena, un vēlāk arī no bērnu pārtikas maisījuma. Vecāki nosprieda, ka tās ir slimības sekas un tas drīz pāries. Bet mazuļa apetīte arvien pasliktinājās. Dažreiz nebija iespējams viņu pabarot pat 3-4 dienas, viņš tikai dzēra ūdeni.

Apaļīgā mazuļa vaidziņi vairs nebija apaļi, viņš bija tieviņš. Un šausminošākais bija tas, ka mazuļa muskuļos sāka pazust spēks. Zēns nemācēja apsēsties un nepārvēlās uz vēderiņu, kā to jau prata darīt viņa vienaudži. Ģimeni pārņēma bailes – kas kaiš bērnam?

Sākās vizītes pie ārstiem, un komplekso izmeklējumu veikšanai Maksimilianu ar mammu uzņēma stacionārā. Bērnu apskatīja pediatri, neirologi un ģenētiķi. Tika veikts ultraskaņas izmeklējums mazuļa sirdij, galvai un vēderiņam. Protams, tika veiktas daudz dažādas analīzes.

Ārsti nebija atklājuši nekādas būtiskas novirzes no normas, un māmiņu ar mazuli izrakstīja no slimnīcas. Maksimiliana svars tobrīd bija 7200 grami.

Taču Maksimilians nejutās labāk. Vājums pieauga ar katru dienu, un apetīte pasliktinājās. Mazulis nepieņēmās svarā, kā tam būtu jānotiek atbilstošajā vecumā, bet tieši otrādi – zaudēja svaru. Muskuļu vājums palielinājās. Vecāku sirdis plosīja neziņa.

10 mēnešu vecumā mazulis atkal nonāca slimnīcā.

Atkal tika veiktas analīzes, ultraskaņas izmeklējums, visi citi pieejamie izmeklējumi. Sasauktais ārstu konsīlijs secināja, ka gadījums ir neparasts. Bija aizdomas par šausminošu slimību – Dišēna muskuļu distrofiju. Analīžu paraugi tika nosūtīti uz ASV diagnozes precizēšanai. Par laimi tur tika noteikts, ka Maksimilianam nav Dišēna slimības.

Lai noteiktu diagnozi, vecāki ir vērsušies gan pie dietologiem, gan pie gastroenterologiem. Visi ārsti vienbalsīgi teica, ka organismā viss esot labi, bet problēma ir ar muskuļiem. Māmiņai paskaidroja, ka Latvijā diagnozi nav iespējams uzstādīt, un pagaidām var tikai turpināt rehabilitāciju.

Vecāki ir veltījuši visus spēkus un līdzekļus mīļotā bērniņa glābšanai. Pateicoties rehabilitācijas kursiem un regulārām nodarbībām ar fizioterapeitu, kā arī speciālajai medicīniskajai pārtikai, aptuveni viena gada vecumā Maksimilians tomēr bija iemācījies sēdēt, bet 14 mēnešu vecumā jau bija sācis rāpot.

Vecāki ir maksājuši par visu paši, cik spējuši. Bet mazulim ir nepieciešamas trīs nodarbības nedēļā, un katra no tām maksā 10 eiro, tātad mēnesī ir vajadzīgi 120 eiro. Un specializētās medicīniskās pārtikas Nutrini un Friso Gold iegādei ir nepieciešami aptuveni 300 eiro mēnesī. Šī pārtika mazulim būs nepieciešama vēl vismaz divus gadus.

Vecākus pārņem šausmas, redzot, ka mazulim pavisam nav spēka pat nostāvēt uz kājiņām! Viņš ir tik ļoti novājējis, ka šķiet, ka cauri trauslajai ādai var redzēt kaulus. Māmiņa stāsta, ka ārsti iesaka veikt izmeklēšanu un rehabilitāciju ārzemēs. Bet tas arī maksā ļoti dārgi.

Pavisam ir vajadzīgi 23 160 eiro.

Bērna vecāki tic, ka pēc diagnozes noteikšanas tiks izveidots pareizs ārstēšanās plāns, kas palīdzēs mazulim izveseļoties.

Bet tagad Maksimilianam ir vajadzīgs arī mūsu atbalsts, jo šobrīd viņa vienīgais glābiņš ir specializētā pārtika un regulāras nodarbības ar fizioterapeitu!

Ar vienu zvanu pa ziedojumu tālruni 90006782 (maksa par zvanu – 1,42 eiro) Jūs nodrošināsiet bērnam vienu ēdienreizi – brokastis vai vakariņas.

Jūs varat ziedot arī lielāku summu uz kādu no zemāk norādītajiem bankas kontiem, lai palīdzētu noteikt precīzu diagnozi slimajam bērniņam. Maksājuma informācijā ierakstiet „Veselības Fonds: Maksimilians Kaļinovskis”

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis""
Reg. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift : HABALV22
LV56HABA0551025632423
-NORDEA- Swift : NDEALV2x
LV50NDEA0000083204700
-DNB- Swift : RIKOLV2X
LV79RIKO0002013211470
-CITADELE- Swift : PARXLV22
LV94PARX0013419570001



paypal: paypal@varonis.lv
Sākumlapa @ « Varonis.lv » - Labdarības...

     [+] [-]

, 2014-06-12 18:52, pirms 10 gadiem
Tikai Jezus Kristus spej darit brinumus un glabt sos bernus!http://www.youtube.com/watch?v=d8v4fWzeHCM

     [+] [-]

, 2014-06-12 18:53, pirms 10 gadiem