Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Dažreiz arī eņģeļiem nepieciešama palīdzība

Redakcija
Redakcija

Rolandai šobrīd ir četri gadiņi, un visu šo laiku vecāki cīnās par meitiņas dzīvību. Vecāki sauc viņu par savu eņģelīti. Trauslajai meitenītei ar lielām zilajām acīm ir reta un smaga slimība. Viņas stāvokli var atvieglot tikai regulāras nodarbības ar speciālistiem un īpašie tehniskie palīglīdzekļi. Tam visam vajag daudz naudas, kuras meitenītes vecākiem vienkārši nav.

Rolanda bija ļoti gaidīts bērns. Viņas mammai Oksanai ilgi neizdevās palikt stāvoklī, un, kad viņa uzzināja, ka drīz kļūs par māmiņu, viņa bija neizsakāmi laimīga!

Grūtniecība noritēja labi, nebija ne mazāko aizdomu, ka kaut kas notiek nepareizi. Vecāki ļoti gaidīja sava bērniņa piedzimšanu. Rolandas nākšanai pasaulē jau viss bija sagatavots: iekārtota istaba, nopirkti rozā ratiņi. Vecāki bija pārdomājuši visus sīkumus un viņiem šķita, ka viss ir gatavs mazā brīnuma ienākšanai viņu dzīvē! Viņi ātri izvēlējās arī meitiņas vārdu – tika pieņemts lēmums mazulīti nosaukt par godu tēvam – Rolanda…

Dzemdības bija smagas un ilgas, taču, kad šī smukā meitenīte piedzima, jaunie vecāki atviegloti uzelpoja, jo šķita, ka ļaunākais ir aiz muguras.

Bet nākamajā rītā Oksana nesagaidīja, kad viņas meitiņu atnesīs, lai pabarotu, tā vietā viņu informēja, ka zīdainītis esot reanimācijas nodaļā. Kopš tā brīža jaunās ģimenes dzīva strauji mainījās.

Jau pēc dažām dienām mazo Rolandu aizsūtīja uz slimnīcu „Gaiļezers”, kur ārsti noteica šausminošu diagnozi: ļoti reta galvas smadzeņu anomālija – nav lielā smadzeņu saikļa (Corpus collosum agenēzija).

Ārstējošais ārsts teica, ka bērniņam nav izredžu, ka meitenīti sagaida pilnīgs nekustīgums un aklums, un ieteica atstāt meitenīti specializētajā pansionātā. Vai vecāki varēja pamest slimu bērniņu? To viņi atteicās darīt uzreiz – viņi nolēma cīnīties par savas meitiņas dzīvību.

Vecāki nekavējoties pierakstījās uz visām iespējamajām un pieejamajām rehabilitācijām. Gaidīt rindā uz bezmaksas procedūrām vecākiem šķita neizturami ilgi, tādēļ gandrīz vienmēr viņi apmeklēja speciālistus par maksu. Tika pielietota gan tradicionālā, gan netradicionālā medicīna. Vecāki apmaksāja visas izmeklēšanas, lai tikai ātrāk tiktu pie vajadzīgā ārsta un kaut kā palīdzētu savai vienīgajai un mīļotajai meitiņai.

Tagad Rolandai jau ir 4 gadiņi - viņa ir mierīgs un gaišs cilvēciņš. Meitenīte gandrīz nekustīga un pat nevar pacelt galviņu.

Kustas tikai rokas. Tās dzīvo it kā savu dzīvi: tievas, gandrīz caurspīdīgas rociņas lidinās virs nekustīgā ķermenīša, it kā vēlētos mums kaut ko pastāstīt. Dažreiz Rolandiņa tās sakrusto sev priekšā kā lūgšanā, citreiz viņas pirkstiņi kustas, it kā spēlējot uz kāda nezināma instrumenta.

„Mūsu eņģelītis” – tā viņu sauc viņas māmma. Šīs lielās, skaistās zilās acis neredz apkārtējo pasauli, taču Rolanda atpazīst radiniekus pēc balsīm – mammu, tēti, jaunāko māsiņu, vecmāmiņu – un smaida, kad dzird viņu balsis.

Vecāki dara visu iespējamo sava bērna labā, taču meitenīte aug un ir arvien grūtāk pagriezt vai pacelt viņu, lai neveidotos izgulējumi, ir arvien grūtāk viņu nomazgāt un izvest pastaigā.

Lai atvieglotu dzīvi mazajam eņģelītim, ir nepieciešami specialie tehniskie palīglīdzekļi. Obligāti ir nepieciešami rehabilitācijas kursi sanatorijā „Vaivari”, kur Rolanda vēl nav bijusi. Savukārt, periodos starp rehabilitācijas sesijām ir nepieciešamas regulāras nodarbības ar fizioterapeitu un ergoterapeitu.

Pavisam ir nepieciešami 5800 latu/ 8252.66 euro.

Jaunajai ģimenei nav tik daudz naudas. Mamma, tētis, mazā māsiņa un vecmāmiņa ļoti mīl savu trauslo un neaizsargāto Rolandiņu. Vecāki tic brīnumam un tam, ka tuvojoties Ziemassvētkiem, cilvēku sirdis būs atvērtas un viņi palīdzēs mazulītei.

Zvanot pa tālruni 9 000 678 2, Jūs varat ziedot 1 latu/1.42 euro Rolandas ārstēšanai.

Jūs varat palīdzēt šim mazajam eņģelītim arī ziedojot ar pārskaitījumu uz zemāk norādītajiem kontiem, maksājuma uzdevumā ierakstot „Veselības fonds: Rolandai Korsakai”.

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis""
Reg. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift : HABALV22
LV56HABA0551025632423
-NORDEA- Swift : NDEALV2x
LV50NDEA0000083204700
-DNB- Swift : RIKOLV2X
LV79RIKO0002013211470
-CITADELE- Swift : PARXLV22
LV94PARX0013419570001

paypal: paypal@varonis.lv