Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Divdesmit astoņus gadus jaunajai Zanei steidzami nepieciešams sabiedrības atbalsts, lai nezaudētu redzi pilnībā

Redakcija
Redakcija

Zanei nepieciešams līdzcilvēku atbalsts. Veselības problēmas sievieti nomoka nepelnīti daudz, cukura diabēts, paaugstināts asinsspiediens, vairogdziedzera problēmas un pie visa šī pirmklasnieka mammai uzstādīta jauna smaga diagnoze - diabētiskā retinopātija tīklenes atslāņošanās, ir tikai mēnesis laika, lai nezaudētu redzi kreisajai acij. Iespēja glābt labo aci ir praktiski neiespējama, tomēr ārsti Tallinā izskata iespējas palīdzēt saglabāt vismaz daļēju redzi arī labajai acij. Vairāki Latvijas speciālisti šajā situācijā par nepieciešamu uzskata ķiruģisku iejaukšanos, ārsts, kurš Latvijā ir kompetents veikt šādas operācijas ir atteicies operēt, piedāvājot maksas alternatīvu injekciju veidā.

Pēc konsultēšanās ar ārstiem Igaunijā Zane ir radusi cerību saglabāt redzi un turpināt pilnvērtīgu dzīvi. No 7.marta sieviete uzturas mājās uz slimības lapas, jāpiebilst, ka pirms tika uzstādīta šī diagnoze, Zane ar vīru gaidīja otro bērniņu, diemžēl, grūtniecību nācās pārtraukt, uzzinot nepatīkamās ziņas saistībā ar sievietes veselības stāvokli. Iktdienā Zane strādā vienā no Rīgas lielveikaliem par kasieri. Pirmā konsultācija un operācija Tallinā ir paredzēta 01.06.2016 Operācijas izmaksas ar uzturēšanos stacionārā līdz piecām dienām un ceļa izdevumiem sastāda vidēji 3500 EUR, Zanei šādas naudas nav, tādēļ tiek lūgta līdzcilvēku palīdzība. Jau daudzas reizes mēs visi kopā esam pierādījuši, ka varam iepriecināt daudzus, un daudziem dot cerību uz dzīvi, nepaliksim vienaldzīgi. Jaunās sievietes ģimenes ārste pašlaik arī meklē visus iespējamos risinājumus, lai operācija tiktu segta, vismaz daļēji, no valsts budžeta. Laika, diemžēl, ir maz, dokumentācija iespējams aizņems krietni ilgāku laiku, bet palīdzba nepieciešama jau šobrīd!

Atbalstīt Zani Jūs varat veicot ziedojumu ar norādi “Zanes Mališevas acu operācijai Tallinā”
Biedrība "Labdarības lapa Snowflake"
Reģ.nr.: 40008234435
Banka: AS SWEDBANK
Konts: LV08HABA0551039748727
PAYPAL: snowflakechildren@gmail.com
Ziedojumu tālrunis: 90006180 (Maksa par zvanu 1.42 eiro)

Jāpiebilst, ka biedrībai piešķirts sabiedriskā labuma statuss, kas paredz būtiskas nodokļu atlaides ziedotājiem.