Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Mēs varam palīdzēt Daņušam izārstēties!

Redakcija
Redakcija

Kāda ir sajūta, ka bērnam paliek arvien sliktāk, bet ārsti spēj tikai raustīt plecus vai izrakstīt zāles, kas rada lielāku apdraudējumu, nekā pati slimība. Daniela māte Margarita Babič šo sajūtu pārzina pārāk labi.

Jau septiņus gadus viņa cīnās par sava vienīgā bērna veselību, kurš viņai, ar asarām acīs, turpina uzdot vienu un to pašu jautājumu – kad es pārstāšu slimot?

Netraucētā laime par ilgi gaidītā bērna piedzimšanu ģimenē neturējās ilgi. Tikai 10 mēnešus. Desmit mēnešu vecumā bērnam nācās pārciest pirmo slimības lēkmi un ārsti uzstādīja diagnozi – astma.
Dēļ sarežģījumiem ar elpošanu un daudzajām alerģijām, bērns ar grūtībām pārcieta vairākas infekcijas, bieži atradās slimnīcā, pasliktinājās viņa asinsanalīžu rezultāti un diagnožu saraksts tika papildināts ar Epišteina – Barra vīrusu... Bet Daņuša cīnijās.

Visai ģimenei par lielu prieku, bērns tomēr sāka iet pirmajā klasē, bet infekcijas sāka uzmākties arvien biežāk. Katras atsevišķās infekcijas ārstēšana pieprasīja antibiotiku kursu... Papildus tam visam, vēl sāka parādīties izsitumi un Daņuša sāka sūdzēties par sāpēm kājās. Drosmīgais zēns, kurš nebaidās no ārstiem un vienmēr analīzes nodod pats (mammu, atstājot, aiz durvīm) sāka naktīs mosties un sakost zobus, lai nesāktu bļaut.

Pēc virknes, analīžu un ārstu apmeklējumu, viņam uzstādīja nopietnu diagnozi – autoimūna saslimšana, juvenīlais idiopātiskais artrīts, poliartrīta forma. Meklējot alternatīvas, kuras bērnu nesāpinātu vēl vairāk, vecāki konsultējās pie vācu ārstiem. Ārsti sāka izzināt, skatīties dziļāk un iegūt maksimāli daudz informāciju. Drīz nācās secināt, ka autoimūna saslimšana nav vienīgā diagnoze, tika pieļauta iespēja, ka bērnam ir daudz retāka kaite – imūnglobulīna E pārprodukcija. Ārsti bērnu lika ātri nogādāt slimnīcā, dziļāku analīžu veikšanai un norīkoja ārstēšanai, kas ņemtu vērā visas bērna ķermeņa īpatnības un, kas varētu bērnam palīdzēt atgriezties pie pilnvērtīgas dzīves bez injekcijām un katetriem.

Bet laika nav daudz. Šobrīd Daņuša ir iemīlējies sportā, bet ir spiests savu ekipējumu atstāt neskartu (artrīts attīstās tik ātri, ka ir jau aizskarti kauli pēdās un ceļos. Tas katru soli padara neciešami sāpīgu.).
Apsekošanas un pareizo pētījumu noteikšanas aptuvenās izmaksas pārsniedz 20 000 EUR (precīzu summu varēs noteikt, esot uz vietas). Ģimenei šādas naudas nav. Tādēļ Daņuša māte vēršas pie visiem, kas nav vienaldzīgi – palīdziet tikt galā ar slimību un apturēt tās izplatīšanos.

Visi, kas Daņušu pazīst, saka, ka viņš ir ārkārtīgi dzīvespriecīgs bērns. Viņš ir ļoti labsirdīgs, nekad nevienu neaizskar, aizstāv vājos, ir ļoti gudrs (neskatoties uz biežo skolas kavēšanu, viņš klasē, vēl joprojām, ir viens no labākajiem) un vissvarīgāk – viņš tic, ka spēs atveseļoties un atkal spēlēt futbolu ar draugiem. Lūdzu, palīdziet mums ievākt līdzekļus, lai mums nav jānovērš skatiens, kad zēns nākamreiz vaicās – kad es pārstāšu tik smagi slimot?

Rekvizīti ziedojumiem:
SWEDBANK
BIC/S.W.I.F.T. HABALV22
LV15HABA0551037935477
SERGEJS GARKUSA
130557-11225
Konts ir atvērts uz vectēva vārda, jo ģimene atrodas sociālās aprūpes aizgādībā.
Tēva telefons: 20612183 (Deniss)