Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Bērnu paliatīvās aprūpes nodrošināšanai saziedoti 7028,35 eur

Redakcija
Redakcija

2015. gada nogalē Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības labdarības akcijas “Apsnieg eņģeļu koks” laikā saziedoti 7028,35 eur. Visi iegūtie līdzekļi tiks izmantoti, lai smagi slimiem bērniem ar dažādām neiroloģiskām, ģenētiskām, onkoloģiskām un cita veida saslimšanām nodrošinātu profesionālu palīdzību mājās – bērnus apmeklēs paliatīvās aprūpes ārsti, māsas, psihologs, kapelāns un citi nepieciešamie speciālisti. Akcijas ietvaros notika gan Ziemassvētku podu apgleznošanas darbnīca, gan eglīšu izplatīšana pret ziedojumiem, gan Ziemassvētku labdarības koncerts un citas aktivitātes, lai pievērstu sabiedrības uzmanību neizārstējami slimu bērnu vajadzībām un vāktu ziedojumus palīdzības nodrošināšanai bērnu paliatīvajai aprūpei mājās.

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības vadītāja dr. Anda Jansone par akciju stāsta: “Lai arī saziedotā summa sākotnēji šķiet neliela, tā palīdzēs sniegt būtisku atbalstu ģimenēm, kuras audzina neizārstējami slimus bērnus. Akcijas “Apsnieg eņģeļu koks” rīkotājs – Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība - jau 17 gadus kopā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Paliatīvās aprūpes dienestu nodrošina palīdzību tiem mazajiem pacientiem, kuru slimības diemžēl nevarēs izārstēt nekad. Daudzu ģimeņu atvases ar šādām slimībām sadzīvo gadiem – paliatīvā aprūpe palīdz slimniekiem un viņu tuviniekiem nodrošināt pienācīgu dzīves kvalitāti, ļauj saņemt profesionālu palīdzību mājās, nevis ilgstoši uzturēties slimnīcā. Par saziedoto naudu tiks segti ceļa izdevumi, nodrošināta nepieciešamā medicīniskā aparatūra un citas ar aprūpi saistītas vajadzības. Labdarības akcija pievērsa papildus uzmanību bērnu paliatīvajai aprūpei, par ko sabiedrībā vēl arvien valda daudz mītu un stereotipu.”

Bērnu paliatīvo aprūpi saņem tie mazie slimnieki, kuru radikālās ārstēšanas iespējas ir izsmeltas. Tie ir bērni, kuriem ir, piemēram, dažādas ģenētiskas slimības, centrālās nervu sistēmas bojājumi, onkoloģiskas saslimšanas un cita veida slimības. Lai arī šīs slimības nav izārstējamas, ar tām var sadzīvot, taču ir svarīgi, lai gan bērns, gan viņa tuvinieki vajadzības gadījumā nekavējoties saņemtu nepieciešamo palīdzību un iegūtu drošības sajūtu. Biedrība nodrošina nepārtrauktu, 24 stundas diennaktī, 365 dienas gadā pieejamu telefonisku palīdzību – ģimenes var sazināties gan ar ārstu, gan medmāsu, gan psiholoģiskās un garīgās palīdzības sniedzējiem – psihologu un kapelānu. Tāpat speciālisti ģimenes apmeklē viņu dzīves vietā, veicot nepieciešamās manipulācijas vai sniedzot konsultācijas. Daudzi pacienti bērnu paliatīvās aprūpes pakalpojumus saņem gadiem ilgi, taču ir tādi bērni, kas, gadiem ejot, iemācās sadzīvot ar savu slimību, veselības stāvoklis stabilizējas, un, lai arī slimība nav pazudusi, paliatīvās aprūpes pakalpojumi viņiem vairs nav vajadzīgi. Biedrības paspārnē ir aptuveni 170 pacienti, kas sadzīvo ar neizārstējamām neiroloģiskām, ģenētiskām, onkoloģiskām un cita veida saslimšanām.