Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Palīdzēsim mazajai Arnellai staigāt bez sāpēm

Redakcija
Redakcija

Arnella ir gaidīts bērniņš. Grūtniecība noritēja labi līdz 22. nedēļai, kad sāka atpalikt kājiņu augšana. Tā kā ārsti nesaprata, kas par vainu, viņu prognozes bija bēdīgas. Arnella piedzima 48 cm gara un svars 3,524 grami. Nekas neliecināja par problēmu meitenītes attīstībā.

Arnella sāka staigāt 1 gada un 1 mēneša vecumā. Kad Arnellai bija 2 gadi un 6 mēneši, meitenīte pēkšņi vairs nevarēja paiet, bija stipras sāpes. Vecāki meklēja palīdzību pie dažādiem speciālistiem, bet neviens nevarēja atbildēt, kas notiek ar Arnellu. Vēlāk atklājās, ka Arnellai ir iedzimta slimība Coxa Vara. Arnellas slimībai gūžu kauli slīd ārā no gūžu bļodiņām. Slīmībai raksturīga ir “pīļgaita”, nevar veikt lielus attālumus un ir mazāks augums nekā vienaudžiem. Tad sekoja 3 operācijas divu gadu laikā. Tā kā Latvijā veiktās operācijas nedeva vēlamo rezultātu, tika meklētas citas palīdzības iespējas Vācijas klīnikā.

Minhenes ortopēdiskajā klīnikā par ziedotāju līdzekļiem Arnellai tika veiktas divas veiksmīgas operācijas. Operāciju laikā Arnellas gūžas tiek fiksētas plāksnēs, kas ļauj augt un gūžu bļodiņas turas – neizslīdot. Līdz ar to Arnella varēja augt bez sāpēm.

Arnella ir ļoti dzīvespriecīga, izpalīdzīga, smaidīga meitene. Viņa mācās Mores pamatskolā 4. klasē. Neskatoties uz to, ka meitenīte pārcietusi vairākas operācijas pilnā narkozē, ir ļoti gudra, mācības viņai padodas, mīļākais priekšmets ir matemātika. Arnellai ļoti patīk braukt ar riteni un peldēt.

Pēdējā konsultācijas laikā tika secināts, ka Arnellas stāvoklis ir pasliktinājies salīdzinoši ar pagājušo gadu. Tas izskaidrojams ar Arnellas straujo augšanu. Tas ir ietekmējis gūžu stāvokli - gūžu kauli slīd ārā no gūžu bļodiņām. Pārvietošanās sagādā grūtības, un sāpes traucē augšanas procesam. Nepieciešama atkārtota operācija, lai stabilizētu gūžu stāvokli. Minhenes speciālisti iesaka, ka operācija Arnellai jāveic līdz 12 gadu vecumam. Arnellai tagad ir 11 gadi un laiks ir atlicis maz līdz operācijai.

Operācijai nepieciešami 13 660 eiro. Ar biedrības “Cerību spārni” atbalstu Arnellas operācijai jau ir piesaistīti 2514.80 eiro. Arnellas atbalstam vēl nepieciešami 11145 eiro.
Palīdzēsim Arnellai Rozei!

Mūsu labdarības tālrunis 9 000 63 83 (1.42 eiro par zvanu) visu šo nedēļu strādā, lai palīdzētu Arnellai.

Ziedot iespējams arī ziedot.lv mājaslapā.