Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Atklājām: kā iemācīties jaunu valodu tikai dažās dienās

Redakcija
Redakcija

Atklājām: kā iemācīties jaunu valodu tikai dažās dienās
Laura Kaupiene

“Varu sarunāties angliski tikpat labi kā latviski. Man vairs nav kompleksu lai runātu angļu valodā” - tā intervijā stāsta Laura. Rudens akcijas ietvaros, 31.oktobrī, Šveices valodu institūts piedāvā apgūt angļu, vācu, franču vai citu jaunu svešvalodu ar 55% atlaidi. Ar šo programmu Tu vari apgūt svešvalodu internetā 14 dienu laikā. Lielā pieprasījuma dēļ, piedāvājums ierobežots – atlaidi saņems tikai pirmie 100 pircēji. Lasi interviju un uzzini kā Tu vari iegūt savu 55% atlaidi šodien.

Intervija ar grāmatvedi Lauru Kaupieni (46), kura oktobrī apguva angļu valodu

Vai tu esi mēģinājusi angļu valodu apgūt jau agrāk?

Biju mācījusies angļu valodu vidusskolā, bet tas viss jau ir aizmirsies. Valodu kursi ir pārāk dārgi un es nepazīstu nevienu, kurš iemācījies labi runāt valodu kursos..

Kāpēc izdomāji tagad sākt mācīties angļu valodu?

Vienmēr esmu jutusi mazu diskomfortu, jo angliski parunāt nevaru. Šodien pēc idejas tā nevar, angliski kaut sarunvalodas līmenī ir jāspēj parunāt katram. Es redzēju akciju ar izdevīgu cenu 2 nedēļās ar interneta programmu iemācīties angļu valodu. Biju skeptiska, bet programma piedāvā garantiju – ja es neiemācos valodu pa 2 nedēļām, tad varu saņemt visu naudu atpakaļ.

Kā notika nodarbības?

No sākuma mācījos vārdiņus un izrunu. Itkā skolā 6 gadus mācījos angļu valodu, bet patiesībā daudzus no tiem vārdiem nezināju. Šajā programmā nav tipiskie vārdi no darba burtnīcām, bet gan īpaši atlasītu galveno valodas vārdu saraksts, kas ļauj ar 100 vārdiem pateikt praktiski jebko – tā, lai Tevi saprastu jebkurš. Vārdus iemācījos dažās dienās un pēc tam mācījos teikumu veidošanas metodi. Tas bija kaut kas neredzēts, es brīnos, kāpēc skolās neko tādu nemāca. Nodarbības bija vienkāršas un ātri gāja uz priekšu.

Kā tev veicās ar izrunu?

Tagad izruna ir laba– pat teiktu, ka dabīga. Ja agrāk bija kauns kaut vienu vārdu pateikt, tad tagad pilnīgi brīvi, bez kompleksiem varu sarunāties.

Kā Tu vērtē savu pašreizējo angļu valodu?

Ļoti labi. Pirmkārt jau man nav vairs kompleksu sarunāties angļu valodā. Otrkārt, mierīgi varu pateikt savu domu. Ilgi nedomāju kā salikt kopā teikumu – varu izteikties brīvi. Saprotu arī labi. Piemēram, tagad lasu arī ziņas internetā angļu valodā.

Ko Tu ieteiktu cilvēkiem, kuri vēl nerunā angliski?

Izmēģini, jo tu vari būt tikai ieguvējs. Jo ilgāk vilksiet garumā, jo ilgāk dzīvosiet bez valodas. Patika, ka nav nekādu mājasdarbu un nav iepriekšējas gatavošanās. Sāc kāds esi šodien – programma ir uzbūvēta tā, lai iemācītu runāt jebkuram.

Šodien ir pēdējā institūta rudens akcijas diena – pirmie 100 var apgūt svešvalodu ar 55% atlaidi – par tikai 6.95 € (parasti šī iespēja maksā 16.95 €). Apgūsti angļu, vācu, franču vai kādu citu no 12 svešvalodām.

Dodies uz www.swisslanguages.com un saņem savu piekļuvi ar 55% atlaidi valodu apguves programmai – Tu vari paspēt būt starp pirmajiem 100.

Šveices valodu apguves metodē tiek izmantoti tikai tie vārdi un frāzes, kas patiešām ir jāzina, lai komunicētu jaunā valodā. Uzsvars ir uz to, lai pēc iespējas ātrāk Tu spētu veidot teikumus un varētu saprasties svešā valodā. Šveices valodu institūta radītā metode balstās uz regulāriem pētījumiem par valodu apguvi. Esi viens no pirmajiem un saņem 55% atlaidi. Nāc uz www.swisslanguages.com