Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Latvijas interneta portālu TOP 50. Vislielākais kāpums decembrī- epadomi.lv

Redakcija
Redakcija

Latvijas interneta portālu TOP 50. Vislielākais kāpums decembrī- epadomi.lv
pnc.lv- 27. populārākā mājas lapas adrese Latvijā

2013. gadu noslēdzot Latvijā populārākā mājas lapas adrese internetā bija inbox.lv, bet visstraujāko unikālo lietotāju kāpumu decembrī piedzīvojis portāls pnc.lv. Viens no objektīvākajiem un precīzākajiem skaitļiem ir unikālo lietotāju skaits kādā periodā- tas parāda, cik tad unikālu lietotāju vismaz vienu reizi lietojuši konkrēto vietni. Eiropā un Latvijā viens no uzticamākajiem šāda veida pētījumu veicējiem ir Gemius pētījumu centrs un šoreiz piedāvājam viena pēdējā pilnā apkopotā mēneša- decembra TOP 50.

Latvijas portālu TOP50

Unikālo lietotāju skaits 2013. gada decembra mēnesī pēc Gemius Audience datiem


Apmeklētāko portālu pirmais piecinieks jau ilgstoši ir nemainīgs. Populārākā mājas lapas adrese Latvijā jau vairākus gadus ir epastu gigants Inbox. Tālāk Delfi, Draugiem, Tvnet un Apollo. Salīdzinot ar 2012. gada decembri, Delfi apsteiguši sociālo tīklu milzi Draugiem un kļuvusi par otru populārāko adresi Latvijā. Tas, visticamāk, pateicoties portāla calis.lv iegādei 2013. gadā, kas šobrīd tiek pieskaitīts Delfi.lv apmeklējumam.

Desmitniekā vēl krievu auditorijas epasta milzis Mail.ru, vēl viens ziņu portāls Kasjauns.lv, palīgs vecākiem un skolēniem: e-klase un divi uzziņu portāli- 1188.lv un zl.lv

Kopumā Gemius datos uzskaitīti 115 Latvijas portāli un patīkami, ka ar vislielāko kāpumu 50 populārāko portālu vidū decembrī ( +31,8 %) lepojamies paši. Pirmais pilnais mēnesis kopš epadomi.lv skaļi kļuvuši par PNC.lv, atnesis arī lielisku kāpumu apmeklējuma ziņā- jau otro gadu pēc kārtas esam 30 populārāko Latvijas portālu vidū, apsteidzot tādus skaļus un reklamētus brendus kā db.lv, ir.lv, cv.lv, reklama.lv, televīzijas mājas lapas lnt.lv, lsm.lv un tv3.lv , kā arī bieži medijos citēto pietiek.com.

Visstraujāk augošie portāli Latvijā 2013. g. decembrī salīdzinot ar novembri bija: pnc.lv- 31.88%, oho.lv- 13.01%, receptes.lv- 9.93%, meteo.lv- 8.73% , kurpirkt.lv- 8.51%

PNC popularitātes pieaugumam savs skaidrojums atrodams- ar jauno adresi iepazīstinājām skaļāk, rīkojām līdz šim lielāko konkursu ar portāla vēsturē vērtīgāko balvu, konkursa reklāma bija redzama populāros žurnālos, interneta medijos, bet konkursa uzvarētājs pnc.lv iepazina pēc reklāmas televīzijas kanālā Sportacentrs TV. Pārmaiņas un reklāma savu rezultātu devusi- 2013. gada decembrī Portālu epadomi.lv apmeklējuši 83 543 unikāli lietotāji un redzam, ka janvārī šim skaitlim ir tendence vēl pieaugt.

Patīkami, ka tas izdevies, veidojot savu, oriģinālo saturu un kardināli nemainot portāla sākotnējo ideju- būt atšķirīgiem un neskriet līdzi mediju vēlmei audzēt apmeklējumu pa vienkāršāko- sensāciju un dzelteno publikāciju taku.

Paldies, dārgie PNC apmeklētāji par uzticību!