Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:58, Did:0, useCase: 3


Kā nopelnīt kaudzi naudas, nepārdodot naftu

Redakcija
Redakcija

Slavenos vārdus „nauda nesmird” Romas imperators Vespasiāns teica savam dēlam, kad runa bija par publisko tualešu aplikšanu ar nodokli. Izrādās, ka bagātību var iegūt, ne tikai pārdodot naftu.

Klāt ir 21.gadsimts un nauda vēl vairāk nesmird, ja runa ir par attapīgiem un strādīgiem cilvēkiem. Viņi nebaidās un ir gatavi „smērēt rokas”, lai iegūtu bagātību. Galvenais ir atvērts prāts un apņēmība.
Lūk, dažas idejas, kas ļāvušas strādīgiem indivīdiem nokļūt uz zaļa zara:

1. Zušu ķeršana ienesīgāka par darbu birojā

Reijs Terners pirms 30 gadiem pameta labi apmaksātu darbu, lai dotos uz Delaveras upi, kur kopš tā brīža nodarbojas ar zušu ķeršanu. Katru gadu viņš ar kailām rokām noķer, kūpina un pārdod vairāk nekā 100 zušu un ļoti labi nopelna. Darbs ir sūrs un grūts, jo reizēm gulēšanai atliek vien pāris stundas.

2. Ženšeņa sakne zelta vērtē

Billijs Teilors Apalaču kalnos veiksmīgi vada savu ženšeņa saknes vākšanas biznesu. Viens no klientu pasūtījumiem pat ir 12 tūkstošu ASV dolāru vērts un ar to viņš var ilgu laiku dzīvot, neraizējoties.

3. Par vienu slieku 200 USD

Džims Kembels un Endijs Džons Menas štatā gadiem ilgi nodarbojas ar slieku rakšanu, kas izveidojies par ienesīgu nodarbi. Lai gan darbs norit bieži vien ledus aukstos apstākļos, tomēr nopelnītais ir tā vērts. Par katru slieku var iegūt līdz pat 200 ASV dolāru. Cik tūkstošiem dolāru varētu būt Tavā piemājas dārziņā?

4. Lasa sēnes un dzīvo cepuri kuldami

Kriss Materlijs un Levena Holmsa kopā ar savu iemīļoto suni Fišeru lasa sēnes jau piekto gadu. Viņi ceļo pa visu ASV tur, kur visvairāk sēnes ir atrodamas. Nu gluži kā Latvijā. Tālāk abi sēņotāji dabas veltes pārdod zemnieku tirdziņos un labi nopelna, lai gan cik, neatklāj.

5. Kam vīruss, kam vairāki tūkstoši

Katru dienu un jau 20 gadus Gregs Dals un Alberts Dasilva Oregonas štatā zāģē īpašu izaugumus no dažādiem kokiem. Par koku „vīrusiem” dēvētie izaugumi ir īpaši ekskluzīvi un tiek izmantoti auto iekšējā apdarē, mēbeļu ražošanā, mākslas darbos un citur. Tā, piemēram, ar ap 700 kg smagu koka izaugumu Gregs un Alberts var nopelnīt vairākus tūkstošus ASV dolāru. Taču tas vēl ir jāizzāģē, jāievieto kravas mašīnā, kā arī jātransportē.
Nauda taču „nesmird”! Uzzini vairāk par šīm un vēl citām strādīgu cilvēku nodarbēm jaunajā raidījumu ciklā „Netīrumu bagātnieki” trešdienās, plkst. 21.00, sākot no 13.augusta kanālā „National Geographic”.