Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Veiksmīgas uzņēmējdarbības recepte

Redakcija
Redakcija

Daudzi no mums sapņo par privāto biznesu. Nodibināt savu uzņēmumu nav pārāk sarež'ģīti, taču sasniegt panākumus tajā nav nemaz tik vienkārši. Piedāvājam jums padomu izlasi, kas palīdzēs kļūt veiksmīgam un sasniegt savā darbā labus rezultātus!

Nodarboties ar personīgo biznesu- tas ir drosmīgs lēmums, kas prasa ne tika lielu gribasspēku, neatlaidību, pacietību un drošu tvērienu, bet arī zināmas iemaņas. Ja esat pārliecināti, ka ar visu šo esat apveltīti, varat sākt veidot veidot savu sapņu impēriju. Paralēi gan sekojiet šīm 12 rekomendācijām:

- Nestrādājiet par pārāk zemu atalgojumu pat pašā jūsu karjeras sākumā. Taču jūs varat piedāvāt atlaidi klientiem, kuri gribēs noslēgt ar jums ilgtermiņa vienošanos.

- Saejieties ar cilvēkiem, kuri atbalsta jūsu ieceri un nepievērsiet uzmanību nelabvēļiem. Ja jūs esat pārliecināti, ka jūsu biznesa ideja ir veiksmīga, mēģiniet realizēt to. Lai pēc dažiem gadiem neāktos nožēlot, ka neesat pamēģinājuši.

- Domājiet elastīgi. Esiet jau pašā sākumā gatavi tam, ka sākotnējo ideju nāksies koriģēt, adaptēt reālajā tirgus situācijā un pielāgot klientu prasībām.

- Atzīstiet savas kļūdas, pēc iespējas ātrāk izlabojiet tās un virzieties tālāk. Nenolaidiet rokas un neatlieciet problēmu risināšanu uz vēlāku laiku – tikai tā jūs varēsiet sasniegt panākumus biznesā.

- Nodibiniet labas attiecības ar savu banku – tas jums noderēs nākotnē, ja vēlēsieties paņemt kredītu biznesa attīstībai.

- Paaugstiniet kvalifikāciju. Turklāt ne tikai tajā sfērā, kas attiecas uz jūsu biznesu, bet arī citās. Jums taču katrā ziņā nāksies saskarties gan ar grāmatvedību, gan mārketingu un citiem jautājumiem. Lasiet grāmatas un rakstus, runājiet ar pazīstamiem speciālistiem. Nežēlojiet laiku, kas izmantots apmācībai – tas pilnībā atmaksāsies.

- Atbalstiet darījumu kontaktus. Iepazīstieties ar citiem uzņēmējiem, runājieties ar viņiem. Tas palīdzēs jums "apaugt" ar svaigām idejām, iegūt noderīgus kontaktus un, iespējams, atrast jaunus klientus.

- Atdaliet darbu un personīgo dzīvi. Noskaidrojiet un nosakiet, kuras stundās jūs veltīsiet darbam, un stingri pieturaties pie šī grafika. Uzstādiet savā telefonā automātisko atbildētāju, lai būtu pārliecināti par to, ka nepalaidīsiet garām svarīgu zvanu. Ierakstiet auto atbildētājā ziņu ar informāciju par to, kurās stundās jūs esat pieejami.

- Katru dienu veltiet nedaudz laika pārdomām un darbu analīzei. Šajā laika periodā nedomājiet par ikdienišķām, samniecības lietām, citādi jūsu bizness nekad nesāks augt un attīstīties.

- Regulāri enerģētiski uzlādējieties - vairākas reizes nedēļā dariet to, kas jums visvairāk patīk (pat ja no darba jūs saņemat baudu, pievērsieties arī kaut kam citam, lai saņemtu jaunus iespaidus).

- Iemācieties sarunāties pa telefonu un izstrādājiet saskarsmes taktiku ar problemātiskiem klientiem vai tiem, kas sūdzas par jūsu preci vai pakalpojumu.

- Reaģējiet uz pienākošajiem pasūtījumiem uzreiz - pat ja tie pienāk pa elektronisko pastu. Pārbaudiet savu pastkastīti pēc iespējas biežāk – lai neliktu klientiem gaidīt.

Ieskaties! Tas var noderēt!

Mūsu ikdienu ietekmē simtiem ieradumu – tie nosaka, kā mēs ģērbjamies, kā sarunājamies ar bērniem, ko ēdam pusdienās, kā kārtojam darījumus, vai pēc darba izvēlamies sportot vai iedzert kādu glāzīti, zvilnot pie televizora. Ieradumi ietekmē gan atsevišķu cilvēku, gan uzņēmumu un veselu sabiedrību dzīvi – un, kā zināms, ne vienmēr šī ietekme ir pozitīva. Dažkārt pat jājautā: vai mēs kontrolējam savus ieradumus vai arī tie kontrolē mūs?

Čārlzs Duhigs, laikraksta The New York Times reportieris, kurš ieguvis neskaitāmas balvas žurnālistikā, tostarp prestižo Pulicera balvu, vācot materiālus šai grāmatai, intervējis vairāk nekā 300 zinātnieku un uzņēmumu vadītāju, lai izprastu, kā veidojas ieradumi, kā tie ietekmē mūsu ikdienu un profesionālo darbību un galvenais – kā tos mainīt. Viņš ir pārliecināts – ieradumi nav mums “pielaulāti”, un no tiem ir iespējams šķirties. Ikviens, kurš izpratis ieradumu veidošanās mehānismu, spēs mainīt savu dzīvi, biznesu un apkārtējo sabiedrību.

Latviešu valodā grāmata izdota Apgādā Zvaigzne ABC.