Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:4, Did:0, useCase: 3

5 nosacījumi, lai iegūtu priekšnieka labvēlību

Redakcija
Redakcija

Veiksmīgai virzībai pa karjeras kāpnēm, lai cik arī tas skumji neizklausītos, tomēr vajadzīga ne tikai pieredze un izglītība. Daudzi droši vien pamanījuši, ka straujāko izaugsmi piedzīvo tieši priekšnieku "mīlulīši", kas mācējuši iekarot viņu cieņu un atzinību. Saprotams, ka bez profesionālās kvalitātes un atbilstošas izglītības iztikt nevar. Taču kā iegūt patiesu priekšnieka cieņu un kas jādara, lai boss pamanītu jūs? Jo iegūt priekšnieka uzmanību nav nemaz tik vienkārši, It sevišķi, ja uzņēmuma darbinieku skaits ir vairāki desmiti cilvēku.

Pirmkārt, necentieties pielīst priekšniekam. Tas nepatiks ne kolēģiem, ne arī pašam bosam. Atklāti glaimi un gatavība pakalpot, kas atgādina uzticama suņa rīcību, izraisa žēluma jūtas, nicinājumu un necieņu. Nevajag pastāvīgi savam priekšniekam uzdot muļķīgus jautājumus, tādus kā "varbūt jums palīdzēt aiznest dokumentus"? vai arī bārstīt muļķīgus komplimentus vietā un nevietā. Visi šie izmisuma soļi iekarot priekšniecības cieņu un mīlestību izskatās muļķīgi un tiek vērtēti kā pielīšana.

Otrkārt, centieties uzminēt priekšnieka vēlmes. Nevienam nav noslēpums, ka, lai izraisītu sarunu biedra uzticību, nepieciešams nemanāmi atdarināt viņa mīmiku un žestus. Tādā veidā jūs it kā nsokaņojaties uz viena viļņa. Jebkurā mirklī esat gatavi uzturēt sarunu, uzklausīt un sniegt objektīvu padomu. Ja jūsu priekšnieks ir mazrunīgs, arī jūs centieties runāt īsi un iztieciet bez liekvārdības. Ja, tieši pretēji, jūsu priekšniekam patīk papļāpāt un pajokot, neklusējiet, arī jūs- atbalstiet viņa jokus un stāstiet savus smieklīgos atgadījumus. Jaukas sarunas ar bosu jums jebkurā gadijumā palīdzēs.

Terškārt, esiet lojāls. Darbinieki, kas ir gatavi atlikt savas personīgās lietas otrajā plānā, vienmēr tiek novērtēti no priekšniecības puses. Plānojas virstundu darbs, korporatīvs pasākums vai vienkārši vajadzīga palīdzība kāda darba veikšanā?- jums vienmēr jābūt lojālam. Arī, ja jāpaliek pāris stundas pēc darba laika beigām vai jāstrādā brīvdienās vai svētku dienās.
Ņemiet aktīvu dalību visa kolektīva sabiedriskajā dzīvē un nepaslinkojiet sarīkot kopīgu pasākumu ar kolēģiem pats. Aktīva pozīcija darba kolektīva dzīvē vienmēr tiek pozitīvi vērtēta no priekšnieka puses.

Ceturtkārt, nepārcentieties ar aktivitātes izrādīšanu. Neuztiepiet savu palīdzību, ja no jums to nelūdz.
Dzima jauna ideja? Nesteidzieties to izklāstīt bosam. Izdariet tā, lai viiņš būtu pārliecināts, ka ģeniālā biznesa attīstības ideja pieder viņam, bet jūs tikai sniedzat noderīgus padomus.

Piektkārt, neatvainojieties pārāk uzstājīgi. Ja jūsu projekts, maigi izsakoties, nav bijis pārāk veiksmīgs, nesteidzieties uzskaitīt priekšniekam veselu virkni atvainošanos. Dotajā situācijā daudz labāk būs nevis lūgt piedošanu, bet uzsvērt to, ka jūs noteikti ņemsiet vērā savas kļūdas un nākamreiz neatkārtosiet tās.
Biežas atvainošanās liecina par jūsu nepārliecinātību par sevi un vāju raksturu. Šādi rīkojoties, jūs diez vai varēsiet panākt cieņu no sava priekšnieka puses.

Ieskaties! Noderīgi!

"Korporatīvās pasakas. Tavas jaunās dzīves sākums", kas izdotas Apgādā Zvaigzne ABC, ir personīgās izaugsmes un iedvesmas grāmata karjeras jomā.

Grāmatas autors Edgars Untāls par savu grāmatu saka tā:
"Šī grāmata ir par tevi. Es to zinu, jo mēs visi esam tik līdzīgi un paredzami savās emocijās un stereotipos. Šeit ir aprakstītas situācijas, kuras esmu piedzīvojis savā pārdevēja, vadītāja un biznesa trenera amatā. Te atradīsi arī dažādus stāstus, vēsturiskus faktus un līdzības, kas liek domāt un aicina aktīvi rīkoties. Katra lappuse tevi uzrunās un uzdos jautājumus - atrodi atbildes, un es ticu - izlasot šo grāmatu, tava dzīve vairs nebūs tāda kā iepriekš. Panākumi reiz atnāk pie katra. Es nezinu, vai šodien. Nav ne jausmas, tas notiks gaišā dienā vai melnā naktī, taču panākumi noteikti atnāks. Ja tu tā izlemsi."